Najbolje proljetne namirnice za mršavljenje

Najbolje proljetne namirnice za mršavljenje

Najbolje proljetne namirnice za mršavljenje
  • Objavljeno: Petak, 18.04.2014.
  • Broj pregleda: 685
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Uravnotežena i zdrava prehrana se treba temeljiti na konzumaciji sezonskih namirnica. Sezonske namirnice će vam također pomoći da izgubite suvišne kilograme.

Dolaskom proljeća se prehrana mijenja. Teška i masna jela mijenjamo svježim i manje termički obrađenim namirnicama. Obilje voća i povrća vam može malo otežati da izaberete ono što je najbolje za vašu liniju. Neke namirnice pospješuju sagorijevanje masti i mršavljenje mogu učiniti još brži, a istovremeno zdravim.

Ubrzajte mršavljenje uz pomoć ovih biljaka!

Jagode

Odličan su izvor vlakana i vitamina C. Vlakna će vas držati dugo sitima, a samo 49 kalorija u jednoj šalici jagoda sigurno neće ugroziti vašu liniju.

Marelice

Odličan su izvor vlakana, kalija, vitamina A i C. Jedna marelica sadrži samo 17 kalorija, stoga su savršena grickalica u popodnevnim satima.

Artičoke

Osim obilja vlakana, artičoke sadrže i puno proteina, još jedan spoj koji vas dugo drži sitima. Jedna artičoka sadrži samo 60 kalorija.

Popijte smoothie za mršavljenje i ravan trbuh!

Šparoge

Šparoge su čudesne kada je u pitanju mršavljenje. Jedna šparoga sadrži tek 4 kalorije, a odličan je izvor vlakana, vitamina K, B, C, A i folne kiseline.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti