Najbolje proljetne namirnice za mršavljenje

Najbolje proljetne namirnice za mršavljenje

Najbolje proljetne namirnice za mršavljenje
  • Objavljeno: Četvrtak, 28.04.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Uravnotežena i zdrava prehrana se treba temeljiti na konzumaciji sezonskih namirnica. Sezonske namirnice će vam također pomoći da izgubite suvišne kilograme.

Dolaskom proljeća mijenja se vrijeme, a mijenja se i metabolizam pa se zato mora prilagoditi i prehrana. Tešku i masnu hranu mijenjamo svježim i manje termički obrađenim namirnicama. Proljeće je poznato po sazrijevanju brojnih namirnica pa se u trgovinama i na placu može pronaći mnoštvo namirnica, prvenstveno voća i povrća.

No, obilje voća i povrća vam može malo otežati izabir točno onog što je najbolje za vašu liniju. Neke namirnice sadrže vrlo malo kalorija i pospješuju sagorijevanje masti pa mršavljenje čine bržim i zdravijim.

Jagode

Jagode su mnogima omiljeno voće, a dobro je znati ad su prepune vlakana i vitamina C. Vlakna će vas držati dugo sitima, a samo 49 kalorija u jednoj šalici jagoda sigurno neće ugroziti vašu liniju.

Šparoge

Šparoge su čudesna namirnica kada je u pitanju mršavljenje. Jedna šparoga sadrži tek 4 kalorije, a odličan je izvor vlakana, vitamina K, B, C, A i folne kiseline.

Artičoke

Osim obilja vlakana, artičoke sadrže i puno proteina, još jedan spoj koji vas dugo drži sitima. Jedna artičoka sadrži samo 60 kalorija.

Rotkvice

Pune su vode, vitamina C i imaju jako malo kalorija, 19 u jednoj šalici nasjeckanih.

Komorač

Također pun vodom, sjeckani komorač u samo jednoj šalici ima 27 kalorija.

Grašak

Mahunarke su odlične za proljetno čišćenje, a samo jedna šalica graška ima 8 grama vlakana u sebi.

Marelice

Iako su više ljetno voće, ubrzo će i njihova sezona, a odličan su izvor vlakana, kalija te vitamina A i C. Jedna marelica sadrži samo 17 kalorija pa je savršena grickalica u popodnevnim satima.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti