Najbolje voće za dijabetičare

Najbolje voće za dijabetičare

Najbolje voće za dijabetičare
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 15.10.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Dijabetes je autoimuna bolest u kojoj osoba ima visoku razinu šećera u krvi zato što tijelo ne proizvodi dovoljnu količinu inzulina ili zato što stanice ne reagiraju na proizvedeni inzulin.

Prehrana s malo šećera i masti ponekad može uskratiti brojne užitke. Stručnjaci su jedno vrijeme smatrali kako dijabetičari ne bi smjeli jesti voće, ali današnji dokazi upućuju na sasvim suprotno. Stručnjaci ističu kako je voće važan dio prehrane kod dijabetičara, a mi vam donosimo one vrste koje su za dijabetičare najbolje.

Pripremite smoothie za dijabetičare!

Jabuke

Jabuka je odličan izbor za dijabetičare. Sadrži malo kalorija, a potiče tijelo na sagorijevanje ostalih kalorija. Bogat su izvor pektina koji ima antioksidativna svojstva, što smanjuje razinu slobodnih radikala i rizik od nastanka raznih bolesti.

Bobičasto voće

Bobičasto voće sadrži antocijane koji im daje crvenu boju i potiče oslobađanje inzulina, regulira šećer u krvi i smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti.

Grejp

Može se koristiti za smanjenje rizika od nastanka visoke razine šećera u krvi, naročito kada se konzumira s namirnicama koje imaju nisku razinu masti, šećera i škroba.

Provjerite kada su simptomi dijabetesa zabrinjavajući!

Lubenica

Voće koje sadrži visoku razinu vode kao što su lubenica, jagode, papaja ili šljive, djeluju odlično kod usporavanja apsorpcije glukoze. Dijabetičari moraju voće s velikom razinom vode konzumirati svakodnevno.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti