Najbolji savjeti za detoksikaciju

Najbolji savjeti za detoksikaciju

Najbolji savjeti za detoksikaciju
  • Objavljeno: Subota, 02.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Koncept detoksikacije ne mora djelovati zastrašujuće. Uvođenjem jednostavnih navika u svakodnevicu vam može pomoći da pospješite zdravlja cjelokupnog organizma i osjećate se najbolje što možete.

Pijte toplu vodu s limunom

Ujutro na prazan želudac popijte toplu vodu sa svježe iscijeđenim sokom od limuna. Limun će regulirati pH vrijednost i pospješiti rad probavnog sustava.

Vježbajte

Brza kardiovaskularna tjelovježba će vam pomoći u oslobađanju tijela od toksina. Ako imate pristup sauni, svakako ju iskoristite.

Jedite što više svježih namirnica

Neprocesuirana i svježa hrana je najbolji način da provodite detoksikaciju na svakodnevnoj bazi. Povećajte unos namirnica kao što su kupus, cikla i zeleno lisnato povrće jer oni pospješuju funkciju jetre.

Kuhajte sami

Istraživanja su pokazala da osobe, koje rijetko jedu kuhane obroke, imaju veći rizik od nakupljanja toksina u organizmu. Nikada ne možete znati na koji način je pripremljena hrana koju niste sami pripremili, stoga svakako počnite što češće kuhati.

Pijte zeleni čaj

Kava je zdrava, ali prekomjeran unos može uzrokovati anksioznost. Stručnjaci preporučuju da barem jednu šalicu kave dnevno zamijenite sa zelenim čajem. On također sadrži kofein, ali i katehine koji pospješuju rad jetre i potiču detoksikaciju.

Pročitajte više u članku najbolja hrana za detoksikaciju nakon blagdana.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti