Najzdravija eterična ulja

Najzdravija eterična ulja

Najzdravija eterična ulja
  • Objavljeno: Utorak, 08.09.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Rezultati novog istraživanja američkih znanstvenika, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Evidence Based Complementary and Alternative Medicine, otkriva da mješavina ulja lavande, ružmarina i bosiljka može pomoći u ublažavanju simptoma anksioznosti, pospješiti kvalitetnu sna, regulirati razinu krvnog tlaka i šećera u krvi.

Ulje lavande

Ulje lavande može pospješiti kvalitetu sna, ublažiti iritacije kože, pomoći u ublažavanju simptoma migrena i glavobolja i potaknuti rast kose. Ulje lavande je odlično i za ublažavanje iritacija kože uzrokovanih ubodima insekata.

Ulje bosiljka

Ulje bosiljka sadrži vitamin A, magnezij, kalij, željezo i kalcij. Može pomoći u ublažavanju probavnih tegoba i bolova u mišićima. Pospješuje kognitivne funkcije, smanjuje razinu stresa i pomaže u prevenciji depresije.

Ulje ružmarina

Ovo je jedno od najpopularnijih eteričnih ulja. Pomaže u ublažavanju glavobolje i migrena, smanjuje njihovu učestalost i ublažava simptome artritisa. Ulje ružmarina može pomoći u smanjenju akni i prištića jer ima odlična antibakterijska svojstva.

Ovdje možete pročitati načine na koje možete koristiti različite vrste eteričnih ulja u svrhu promicanja zdravlja.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti