Obilježavanje Svjetskog dana oralnog zdravlja

Obilježavanje Svjetskog dana oralnog zdravlja

Obilježavanje Svjetskog dana oralnog zdravlja
  • Objavljeno: Petak, 12.09.2008.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Hrvatska stomatološka komora priopćila je danas da se u suradnji s FDI-em (krovnom svjetskom organizacijom doktora stomatologije) pridružila obilježavanju prvog Svjetskog dana oralnog zdravlja, 12. rujna.

FDI prvi puta obilježava Svjetski dan oralnog zdravlja u svojoj 191 članici - nacionalnim udrugama širom svijeta.

Predsjednik Hrvatske stomatološke komore dr. Hrvoje Pezo istaknu je važnost i potrebu što veće zastupljenosti problema oralnog zdravlja u javnim medijima, uz nužnost podizanja samosvijesti o očuvanju i prevenciji vlastitog oralnog zdravlja u cijeloj hrvatskoj populaciji, a posebice kod djece.

Hrvatska stomatološka komora, kao krovna organizacija u struci, aktivno će sudjelovati i predlagati smjernice sa ciljem zaštite stomatološke struke i podizanja razine oralnog zdravlja.

Prvi međunarodni dan vezan uz oralno zdravlje obilježen je 1994. godine, kada je Svjetski dan zdravlja Svjetske zdravstvene organizacije bio posvećen oralnom zdravlju.

FDI želi uspostaviti novi Svjetski dan oralnog zdravlja 12. rujna svake godine, kako bi podržao poboljšanje oralnog zdravlja širom svijeta. Datum je odabran u čast rođendana osnivača FDI-a dr. Charlesa Gordona, ali i u znak sjećanja na obilježavanje obljetnice Svjetske zdravstvene organizacije - međunarodne konferencije o primarnom zdravstvu u Alma Ati, održane toga dana 1978. godine.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti