Obrijani muškarci su uspješniji i poželjniji

Obrijani muškarci su uspješniji i poželjniji

Obrijani muškarci su uspješniji i poželjniji
  • Objavljeno: Utorak, 21.07.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Žene vole glatko obrijane i njegovane muškarce koji drže do svog izgleda, a njihov uredan izgled direktno povezuju s uspjehom Na pitanje kako izgleda uspješan muškarac, odgovorila je  najnovija Gilletteova studija provedena na 18.000 sudionika. U istraživanju je sudjelovalo po 500 muškaraca i 500 žena iz Španjolske, Italije, SAD-a, Kanade, Finske, Norveške, Austrije, Švicarske, Velike Britanije, Nizozemske, Njemačke, Portugala, Švedske, Danske, Belgije, Irske, Francuske i Grčke.

Doktor David Moxon sa Sveučilišta Peterborough, inače vodeći svjetski stručnjak na području zdravstvene psihologije, nakon višemjesečnog istraživanja došao je do zaključka da su muškarci koje drže do svog izgleda, a tu se prije svega misli na njegu lica, ujedno i vrlo uspješni. Njegov zaključak potvrdilo je čak 73 posto žena i 63 posto ispitanih muškaraca. Velika većina anketiranih, 87 posto žena i 79 posto muškaraca, slaže se s činjenicom da moderan i uspješan muškarac mora svakodnevno brinuti o svom izgledu i pritom smatraju da muškarci danas doista više brinu o svom izgledu nego prije 10 godina.

Značajan utjecaj na zanimanje muškaraca za njegovanim izgledom vjerojatno je i rezultat činjenice da današnje žene glatko obrijane, mirisne i uredne muškarce direktno povezuju s uspjehom. Čak 70 posto žena, ali i 60 posto muškaraca svježe obrijane muškarce smatra uspješnima, dok one s trodnevnom bradom u toj kategoriji vidi tek 12 do 13 posto ispitanika. Dakle, unatoč ostalim faktorima poput moderne odjeće ili frizure te dobre tjelesne građe, obrijano, njegovano i uredno lice još uvijek je najprivlačnije suprotnom spolu.

David Moxon to je obrazložio društvenim promjenama. 'Brojne su psihološke studije ukazale na povezanost iskorištavanja izgleda i povišenog samopouzdanja. U svom se najboljem izdanju muškarci mogu osjećati samouvjerenijima i povećati razinu svog samopouzdanja. Globalizacijom društva muškarci su suočeni s velikim brojem suparnika, što ih prisiljava da se pokazuju u svom najboljem izdanju', ističe Moxon i dodaje da su muškarci danas jednostavno svjesni da žene više pozornosti polažu na muškarca koji brine o svom izgledu. Profesor Sveučilišta u Peterboroughu također vjeruje da je za to zaslužno i tržište koje jačem spolu nudi sve više proizvoda za njegu.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti