Eau Thermale Avène Vam otkriva sve što ste ikada htjeli znati o muškoj koži, a niste imali koga pitati

Eau Thermale Avène Vam otkriva sve što ste ikada htjeli znati o muškoj koži, a niste imali koga pitati

Eau Thermale Avène Vam otkriva sve što ste ikada htjeli znati o muškoj koži, a niste imali koga pitati
  • Objavljeno: Četvrtak, 15.02.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Dragocjene informacije za žene koje poklone ne kupuju samo za Valentinovo, kao i za muškarce koji se barem potajno informiraju o njezi svoje kože.

Muškarci su s Marsa, žene su s Venere – naslov bestselera Johna Grayas vremenom je postao neizostavna definicija razlika između muškog i ženskog spola. Jesu li razlike među nama tolike da doista potječemo s različitih planeta ili je priča ipak bitno manje dramatična ostavljamo sociolozima i psiholozima, budući da se stručnjaci u Dermatološkim laboratorijima Eau Thermale Avène ipak bave razlikama na nekim drugim poljima. Razlike u koži muškaraca i žena zaista postoje, pa se samim time razlikuju i potrebete njega.Stogabilo da ste žena koja poklonesvom izabraniku ne kupuje samo za Valentinovo ili muškarac koji se potajno želi informirati o njezi svoje kože, u nastavku slijede odgovori na vaša pitanja.

Muškarcima je koža 25% deblja!

U ovo je teško povjerovati s obzirom da većina muškog roda teško podnosi povišenje temperature na 37 °C i laganu prehladu, ali koža muškaraca je zaista deblja od kože žena. Budući da je dublji sloj kože (dermis) kod muškaraca bogatiji vlaknima kolagena i elastina nego što je to slučaj kod žena, njihova je koža otpornija, elastičnija i čvršća. Zato se prvi znakovi starenja kože prije pojave kod žena – već oko 25. godine, a kod muškaraca u pravilu ne prije 30. rođendana. No jednom kada se pojave, bore na koži muškaraca budu dublje i jače izražene pa je ravnoteža ipak uspostavljena. Premda nešto rjeđe nego kod žena, koža muškaraca također može biti suha i/ili dehidrirana – bilo da je riječ o genetskoj uvjetovanosti, vanjskim čimbenicima iz okoline (izloženost suncu, zagađenje, vremenske prilike) ili stilu života (pušenje, alkohol, neuravnotežena prehrana). Također, od razlika treba istaknuti da kožamuškaraca ima više žlijezda lojnica što je čini masnijom, ali i šire pore pa je sklonija nastanku akni.

Brijanje kao početak i kraj njege

Ako izuzmemotuširanje, većini muškaraca je brijanje početak i kraj svakodnevnekozmetičke rutine. Ulaznica u svijet odraslih koju gotovo svaki tinejdžer jedva dočeka, sobom ipak donosi i probleme u vidu različitih iritacija. Brijanje, bilo ručno ili električnim aparatom, oštećuje zaštitnih idrolipidni film na površini kože čime se dijelom gubi njena prirodna zaštita i olakšava razmnožavanje patogenih mikroorganizama. Nastaju mikro-porezotine i ranice, koža se isušuje, a česte su i infekcije zbog korištenja starih britvica na kojima se s vremenom nakupljaju bakterije. S obzirom na sve navedeno, ne treba se čuditi da brijanje može od omiljene aktivnosti postati nužno zlo.

#nemojlošebrijat

Prosječan muškarac se u životu obrije i do 20 tisuća puta, stoga je iznimno važno da to čini kako treba. Porezotine, urasle dlačice i iritacije zapravo su posljedice loše pripreme kože jer je upravo ona, uz kvalitetne proizvode, najvažniji dio pravilnog brijanja. Eau Thermale Avène MEN linija za muškarce nudi učinkovite i sigurne proizvode za njegu kože lica prije i nakon brijanja. Proizvodi ne sadrže alkohol i parabene, ali su s dodatkom Avène termalne izvorske vode umirujućeg, antiiritacijskog i protuupalnog djelovanja.

Najbolje brijanje u nekoliko koraka

Radi lakšeg brijanja kožu najprije dobronavlažite mlakom vodom. Zatim nanesite Eau Thermale Avène MEN gel ili Eau Thermale Avène MEN pjenu za brijanje, ovisno o stanju Vaše kože i tipu brade. Lagana,kremasta tekstura pjene odgovarat ćeosjetljivoj koži i mekoj bradi, dok će koži sklonoj nepravilnostima, bez obzira na tip brade, goditi umirujuća i glatka tekstura gela. Nakon brijanja kožu dobro isperite vodom, nježno je obrišite, po njoj obilno raspršite Avène termalnu izvorsku vodu i ostavite je da djeluje dvije do tri minute. Ako je potrebno, uklonite višak mekanim ručnikom. Umirujuće, antiiritacijsko i protuupalno djelovanje Avène termalne izvorske vode potvrđeno je kliničkim ispitivanjima na više od 500 ispitanika s izrazito osjetljivom kožom - u 90 posto slučajeva nestali su crvenilo, svrbež i osjećaj nelagode.Za njegu kože poslije brijanja nanesite Avène Men balzam poslije brijanja koji će kožu navlažiti, umiriti nadraženost i peckanje uslijed posjekotina. Obnovit će kožu, umanjiti opasnost od bakterijskih infekcija ali i prevenirati prve znakove starenja.

Avène balzam poslije brijanja (75 ml): 143, 81 kn

Eau Thermale Avène MEN pjena za brijanje (200 ml): 103, 24 kn

Eau Thermale Avène MEN gel za brijanje (150 ml): 103, 24 kn

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti