Brada čuva muško zdravlje

Brada čuva muško zdravlje

Brada čuva muško zdravlje
  • Objavljeno: Nedjelja, 03.02.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Pexels

Kategorija: Zanimljivosti

Priroda je muškarcima podarila moćan štit kojega žene nemaju – riječ je o bradi. Ona muškarce štiti od opeklina, sunca, alergena i bora. No, samo ako se redovito čisti i njeguje, otkriva poznata dermatologinja Ivana Nola.

Nola objašnjava da je prva prednost brade UV faktor. Istraživanja pokazuju da brada zaustavlja čak 95% štetnih zračenja, ovisno o gustoći dlake. Kako bi izvukli najbolje od svoje brade muškarci bi trebali bradu pravilno njegovati, što mogu sami ili se prepustiti rukama frizera.

‘’Dlaka brade ima čvrsti i gusti korijen koji služi kao odlična potpora tkivu kože što znači da muškarci imaju manje bora nego žene. Brada ih štiti i od ostalih vanjskih utjecaja, poput hladnoće ili topline, što također pridonosi manjem stvaranju bora. Mladolik izgled garantira i činjenica da ljeti uvijek imaju UV zaštitu na sebi, i to u obliku brade’’ kaže Nola.

Dodaje da ako je brada gusta, posebno na vratu, ona grije i štiti od ledenog zraka, stoga može spriječiti bol u grlu i prehlade. Brkovi pak štite od alergija tako što blokiraju ulaz alergena i peludi u nos stoga su pluća bolje zaštićena od potencijalno opasnih čestica.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti