Odlučite se za seks baš danas!

Odlučite se za seks baš danas!

Odlučite se za seks baš danas!
  • Objavljeno: Subota, 18.02.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Posljednjih nekoliko godina znanstvenici veliku pažnju posvećuju istraživanju dobrobiti seksa. Mi vam donosimo neke od najvažnijih prednosti seksa te razloge zašto ga trebate prakticirati.

Jačanje imunološkog sustava

Ljudi koji uživaju u redovitom seksu i redovitom orgazmu su manje izloženi stresu, depresiji i općenito imaju bolje fizičko, mentalno i emocionalno zdravlje.

Sagorijevanje kalorija

Istraživanje je pokazalo da tek 30 minuta seksa sagorijeva 90 kalorija. Možda vam ova brojka ne djeluje naročito impresivno, ali ukoliko seks prakticirate 3 puta tjedno, godišnje ćete izgubiti 5 kilograma.

Ublažavanje boli

Seks djeluje kao lijekovi protiv bolova i to zahvaljujući oksitocinu koji se izlučuje za vrijeme seksa i orgazma. Jedno istraživanje je pokazalo da seks smanjuje glavobolje i menstrualne grčeve.

Usporavanje starenja

Seksom se jačaju mišići i kosti, oslobađa se mnoštvo dobrih kemikalija u krvotok, ostavljajući mladenački sjaj na vašem licu. Znanstvenici su ustanovili da ukoliko redovito prakticirate seks 4 puta tjedno, izgledat ćete čak 10 godina mlađe.

Smanjenje depresije

Orgazam djeluje kao antidepresiv. Nije važno hoćete li se sami dovesti do orgazma ili uz pomoć partnera, potaknut ćete lučenje serotonina koji potiče dobro raspoloženje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti