Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Osvoji dodatak prehrani Gastro!

Osvoji dodatak prehrani Gastro!

Osvoji dodatak prehrani Gastro!
  • Objavljeno: Srijeda, 16.04.2014.
  • Broj pregleda: 24
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Koliko često jedete grah, mahune, leću, bob, slanutak? Iako su zapravo često podcijenjeno povrće sadrže vrlo korisne hranjive sastojke koji su nam potrebni u svakodnevnoj prehrani.

Mahunarke sadrže 20 do 25% proteina, što je dvostruko više nego u žitaricama i triput više nego u riži, a u prosjeku gotovo duplo više nego meso. Tako se zbog svog bogatog proteinskog sastava mahunarke ponekad nazivaju i "meso za siromašne", zbog visokog udjela proteina. Kada su u pitanju minerali i vitamini, svakako treba istaknuti sadržaj željeza, kalcija i magnezija. Zatim su tu nezaobilazni vitamini B-kompleksa, osobito folna kiselina.

No, kad je njihova probava u pitanju često dolazi do stvaranja plinova što rezultira neugodnim simptomima nadutosti i vjetrova pa ih ljudi često izbjegavaju. Razlog nastanka plinova je razgradnja ugljikohidrata pod utjecajem mikroflore, a zbog nedostatka dovoljnih količina enzima amilaze i alfa-galaktozidaze.

Ove enzime možemo nadoknaditi uzimanjem dodataka prehrani koji ih u sebi sadrže  - npr. proizvod GastroTM. GastroTM sadrži velike količine amilaza i alfa-galaktozidaza, ali i druge enzime kao što su proteaze, celulaze, lipaze i druge. Ne sadrži alergene, dodatna punila niti boje. 100% je vegetarijanski/veganski. Dolazi u obliku kapsula i preporuča se uzimati ga neposredno prije obroka mahunarki, žitarica i svježeg povrća. Dostupan je bez recepta u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama. A mi 5 čitatelja nagrađujemo pakiranjem proizvoda Gastro. U pakiranju se nalazi 60 kapsula.

gastro.jpg

A nagradno pitanje glasi:

Koje enzime sadrži GastroTM?

Nagradna igra traje do 23. travnja 2014.

A nagradu su osvojili:

  • Krešimir Kozić
  • Franciska Papec
  • Đuro Ružičić
  • Katarina Vicković
  • Martina Berišić

Nagrade je omogućila:

www.oktal-pharma.hr
www.vasezdravlje.com

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti