Osvoji dodatak prehrani Gastro!

Osvoji dodatak prehrani Gastro!

Osvoji dodatak prehrani Gastro!
  • Objavljeno: Srijeda, 16.04.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Koliko često jedete grah, mahune, leću, bob, slanutak? Iako su zapravo često podcijenjeno povrće sadrže vrlo korisne hranjive sastojke koji su nam potrebni u svakodnevnoj prehrani.

Mahunarke sadrže 20 do 25% proteina, što je dvostruko više nego u žitaricama i triput više nego u riži, a u prosjeku gotovo duplo više nego meso. Tako se zbog svog bogatog proteinskog sastava mahunarke ponekad nazivaju i "meso za siromašne", zbog visokog udjela proteina. Kada su u pitanju minerali i vitamini, svakako treba istaknuti sadržaj željeza, kalcija i magnezija. Zatim su tu nezaobilazni vitamini B-kompleksa, osobito folna kiselina.

No, kad je njihova probava u pitanju često dolazi do stvaranja plinova što rezultira neugodnim simptomima nadutosti i vjetrova pa ih ljudi često izbjegavaju. Razlog nastanka plinova je razgradnja ugljikohidrata pod utjecajem mikroflore, a zbog nedostatka dovoljnih količina enzima amilaze i alfa-galaktozidaze.

Ove enzime možemo nadoknaditi uzimanjem dodataka prehrani koji ih u sebi sadrže  - npr. proizvod GastroTM. GastroTM sadrži velike količine amilaza i alfa-galaktozidaza, ali i druge enzime kao što su proteaze, celulaze, lipaze i druge. Ne sadrži alergene, dodatna punila niti boje. 100% je vegetarijanski/veganski. Dolazi u obliku kapsula i preporuča se uzimati ga neposredno prije obroka mahunarki, žitarica i svježeg povrća. Dostupan je bez recepta u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama. A mi 5 čitatelja nagrađujemo pakiranjem proizvoda Gastro. U pakiranju se nalazi 60 kapsula.

gastro.jpg

A nagradno pitanje glasi:

Koje enzime sadrži GastroTM?

Nagradna igra traje do 23. travnja 2014.

A nagradu su osvojili:

  • Krešimir Kozić
  • Franciska Papec
  • Đuro Ružičić
  • Katarina Vicković
  • Martina Berišić

Nagrade je omogućila:

www.oktal-pharma.hr
www.vasezdravlje.com

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti