15 načina kako da odmah postanete sretniji

15 načina kako da odmah postanete sretniji

15 načina kako da odmah postanete sretniji
  • Objavljeno: Srijeda, 21.09.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Mašite visoko rukama dok hodate

Znanstvenici kažu da jače mahanje rukama dok hodate pomaže da se osjećate pozitivnije. Čak i ako niste sretni, vesela šetnja može popraviti raspoloženje.

Smiješite se

Želite popraviti raspoloženje? Podignite kutove usta. Kad se smijete, makar i prisilno, možete promijeniti kemiju mozga i zaista postati sretniji.

Isprobajte ove pozitivne afirmacije za početak dana!

Dobrovoljni rad

Pronađite način da se uključite u svoju zajednicu ili pomognite prijatelju. Na taj način ćete pomoći i sebi što može poboljšati vaše mentalno zdravlje i popraviti raspoloženje.

Upoznajte nove prijatelje

Osjećat ćete se dobro ako se družite ljudima koji mare za vas. Budite otvoreni za nove odnose, ali zadržite i stare prijatelje. Istraživanja pokazuju da smo sretniji ako smo okruženi voljenim ljudima.

Obratite pozornost na pozitivne stvari i događaje

Zapišite sve što je dobro u vašem životu. Kada gledate svijetlu stranu života, fokus će ostati samo na pozitivnim stvarima.

Znojite se

Vježbajte koliko možete. Radi li se o minutama, znajte da je i to bolje nego uopće ne vježbati. Tjelesna aktivnost ostavlja dugoročne pozitivne posljedice. Redovito vježbanje pomaže u liječenju depresije.

Oprostite i zaboravite

Neraspoloženi ste? Ljuti? Razočarani? Praštanje vas oslobađa od negativnih misli i čini više prostora u životu za sreću i mir.

Meditirajte

Meditirajte sat vremena tjedno. To će vam dati dozu radosti, mira i zadovoljstva. Također ćete osloboditi put pozitivnim stvarima.

Slušajte glazbu

Glazba može imati snažan učinak na vaše emocije. Odaberite svoj omiljeni glazbeni miks i ubrzo ćete osjetiti pozitivne vibracije.

Provjerite što znači kada se naježite ako slušate glazbu!

Kvalitetan san

Većini odraslih potrebno je 7 ili 8 sati sna svake noći. Ako ste se dobro naspavali, put do sreće vam je otvoren.

Nađite razlog

Kada shvatite zašto radite, vježbate ili činite bilo što u životu, vaš život će dobiti smisao. Dakle, uzmite trenutak i pokušajte naći smislene odgovore za svaku radnju. Sreća je više od trenutnog zadovoljstva, a zadovoljstvo je provoditi svoje ciljeve.

Kontrolirajte intuiciju

Znate onaj unutarnji glas koji voli istaknuti da nešto nije u redu? Pokušajte primijetiti kada i kako utječe na vaše raspoloženje. Ponekad ima pravo i obavještava vas o nekim stvarima. No, nekada može utjecati na vas tako da se stvari čine gore nego što zaista jesu. Ubuduće se zapitajte: "Je li to istina?"

Realizirajte ciljeve

Zapitajte se jesu li vaši ciljevi realni i unutar vašeg dosega. Definirajte konkretan cilj i nagradite se za svaki korak koji ste napravili ka tom cilju.

Družite se s pozitivnim ljudima

Emocije su zarazne. Osjećat ćete se puno bolje družeći se s pozitivnim ljudima.

Razgovarajte sa stručnom osobom

Ako ste nesretni, unatoč svim pokušajima da to ispravite, možda je vrijeme za razgovor sa stručnom osobom. Dogovorite terapiju i razgovarajte o svojim osjećajima. Pokušajte riješiti probleme uz pomoć psihijatra ili psihologa.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije