Otkriven najvažniji faktor ljudske sreće!

Otkriven najvažniji faktor ljudske sreće!

Otkriven najvažniji faktor ljudske sreće!
  • Objavljeno: Srijeda, 14.03.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Jeste li ikada čuli za istraživanje s Harvarda koje je trajalo 75 godina i otkrilo je što nas čini sretnima?

Istraživanje je pratilo živote dviju skupina muškaraca više od 75 godina, a sada prati njihovu djecu. Znanstvenici žele shvatiti kako djetinjstvo utječe na zdravlje i dobrobit u srednjoj dobi.

Saznajte kako pobijediti perfekcionizam, ostvariti napredak i pronaći sreću!

Što nas čini sretnima i zdravima kroz život? Ako mislite da je to slava i novac, niste u pravu. Jer psihijatar Robert Waldinger kaže kako griješite.

Što kaže o sreći i faktorima koji naš život čine vrijednim življenja, pogledajte u njegovom predavanju:

Dakle, što je najvažniji faktor sreće i dobrobiti? Waldinger kaže kako je najjasnija poruka dobivena iz ovog istraživanja upravo ova: dobri odnosi nas održavaju sretnijima i zdravijima.

Da, najveći pokazatelj sreće i cjelokupnog ispunjenja u životu je, u osnovi, ljubav.

Istraživanje je pokazalo da, kada imamo nekoga na koga se možemo osloniti, to pomaže opustiti naš živčani sustav, pomaže mozgu da ostane zdrav i smanjuje emocionalnu bol.

Podaci su također jasno pokazali kako oni koji su usamljeni imaju veću vjerojatnost da će se njihovo tjelesno zdravlje ranije pogoršati i umrijet će mlađi.

Nije radi se o broju prijatelja koje imate već o tome jeste li predani tim odnosima. Kvaliteta bliskih odnosa je ono što je važno.

Nije bitno imate li mnogo prijatelja ili jeste li u savršenom romantičnom odnosu. Važna je kvaliteta odnosa, koliko je odnos dubok i iskren, u kojoj se mjeri možete opustiti i otkriti tko ste doista.

Ovo je vrlo dobar podsjetnik na životne prioritete. Možete imati sav novac na svijetu ali bez ljubavi, nećete biti sretni.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti