Ova biljka može sniziti kolesterol!

Ova biljka može sniziti kolesterol!

Ova biljka može sniziti kolesterol!
  • Objavljeno: Nedjelja, 09.10.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123rf

Kategorija: Zanimljivosti

Bergamot je biljka koja se već stoljećima koristi u svrhu poboljšanja zdravlja cjelokupnog organizma, a istraživanje je pokazalo da može sniziti razinu kolesterola.

Bergamot snižava razinu triglicerida, povećava razinu HLD kolesterola i snižava razinu HDL kolesterola, izjavio je voditelj istraživanja prof. Jonny Bowden.

Rezultati istraživanja talijanskih znanstvenika, objavljeni u časopisu Journal of Cardiology, otkrivaju da bergamot može razinu kolesterola smanjiti za gotovo 100 miligrama po decilitru krvi i smanjiti potrebu za uzimanjem lijekova za regulaciju kolesterola.

Prethodna istraživanja su pokazala da bergamot može ublažiti simptome depresije, potaknuti rad probavnog sustava, potaknuti cirkulaciju krvi i rad živčanog sustava. Eterično ulje od bergamota se često koristi za ublažavanje simptoma bolesti respiratornog sustava.

Bergamot možete pronaći u obliku ekstrakta, eteričnog ulja i kapsula. Ako patite od nekih bolesti ili uzimate neke lijekove, svakako se prije početka uzimanja bergamota posavjetujte s liječnikom.

Saznajte koji su simptomi visokog kolesterola!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti