Ova hrana ima najbolje protuupalno djelovanje!

Ova hrana ima najbolje protuupalno djelovanje!

Ova hrana ima najbolje protuupalno djelovanje!
  • Objavljeno: Četvrtak, 23.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kronična upala povećava rizik od nastanka različitih vrsta raka, dijabetesa, pretilosti, srčanih bolesti i srčanog udara. Upravo zbog toga je ključno povećati unos namirnica koje imaju protuupalno djelovanje.

Ananas

Ananas sadrži bromelain, enzim koji jača imunološki sustav i ima protuupalno djelovanje. U kombinaciji s drugim namirnicama ananas ima još intenzivnije djelovanje i može smanjiti rizik od nastanka srčanog udara.

Borovnice

Borovnice su jedna od najzdravijih namirnica diljem svijeta. Imaju moćno protuupalno djelovanje i smanjuju rizik od nastanka različitih vrsta raka.

Saznajte koje zdravstvene prednosti kriju borovnice!

Losos

Losos je odličan izvor omega 3 masnih kiselina koje imaju protuupalno djelovanje i smanjuju rizik od nastanka kroničnih bolesti, kao što su artritis, srčane bolesti i različite vrste raka.

Kurkuma

Istraživanja su pokazala da kurkumin, glavni aktivni sastojak kurkume, može smanjiti rizik od nastanka reumatoidnog artritisa.

Celer

Celer ima moćno protuupalno i antioksidacijsko djelovanje. Odličan je za regulaciju razine krvnog tlaka i kolesterola, a također sadrži kalij koji je ključan za održavanje ravnoteže minerala u tijelu.

Saznajte što može uzrokovati kroničnu upalu u tijelu!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti