Ovaj zaboravljeni čaj potiče mršavljenje i probavu!

Ovaj zaboravljeni čaj potiče mršavljenje i probavu!

Ovaj zaboravljeni čaj potiče mršavljenje i probavu!
  • Objavljeno: Četvrtak, 19.05.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Dok je zeleni čaj oduvijek poznat kao čaj koji ubrzava metabolizam i ima brojne zdravstvene prednosti, crni čaj i njegove prednosti su u potpunosti zanemarene i zaboravljene.

Otkrijte 5 jednostavnih načina za mršavljenje!

Naime, crni čaj može potaknuti metabolizam na isti način kao i zeleni. Razlika je samo u tome što zeleni čaj djeluje putem krvi, a crni putem crijeva.

Istraživači su do ovog zaključka došli testiranjem miševa podijeljenih u 4 grupe. Svaka grupa se hranila drugačijom prehranom. Jedni su jeli namirnice s visokim udjelom masnoće i šećera. Drugi su jeli dijetalna jela s dodatkom ekstrakta zelenog čaja. Treći su konzumirali hranu s visokim udjelom masnoće, šećera i s dodatkom ekstrakta crnog čaja, dok je zadnja skupina jela nemasne namirnice ali s visokim udjelom šećera. Nakon četiri tjedna, stručnjaci su utvrdili da miševi koji su konzumirali ekstrakte zelenog i crnog čaja, unatoč drugačijoj prehrani, uspjeli smršavjeti.

Razlika između ove dvije vrste čaja svodi se na to kako tijelo apsorbira antioksidante. Dok su polifenoli zelenog čaja dovoljno mali da se apsorbiraju u krvotoku i jetri, polifenoli crnog čaja su veći i ostaju u crijevima, gdje potiču rast dobrih crijevnih bakterija.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti