Ovo prirodno rješenje je spas protiv hiperpigmentacije!

Ovo prirodno rješenje je spas protiv hiperpigmentacije!

Ovo prirodno rješenje je spas protiv hiperpigmentacije!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 12.11.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Sve više žena bori se s tamnim mrljama, odnosno hiperpigmentacijom, i pokušava naći idealno rješenje kako bi se mrlje prekrile i ujednačile s ostatkom tena.

Hiperpigmentacija nastaje zbog povećanja broja pigmentnih stanica u koži (najčešće na najizloženijim dijelovima tijela kao što su lice i ruke) ili zbog njihove pojačane funkcije. Drugim riječima, dolazi do povećanog stvaranja pigmenata melanina koji utječe na boju kože, a glavna mu je funkcija zaštita kože od štetnih vanjskih utjecaja, posebice od štetnog UV zračenja koje je sve opasnije.

Višak pigmenta najčešće se zadržava u površinskom sloju kože - epidermisu, ili rjeđe u dubljem sloju, dermisu, te se manifestira kao pigmentacija kože koja može biti svijetlo- ili tamnosmeđa, različitih oblika i veličina.

Glavni uzroci hiperpigmentacije:

  • sunce i solarij
  • hormonalne promjene (trudnoća, menopauza)
  • trauma kože
  • genetska predispozicija

Čuvajte se sunca!

Iako većina žena voli preplanulu put, činjenica je da je sunce opasnije no ikada i zaista se treba čuvati, posebice ako smo osjetljivi i skloni crvenilu. Ako se hiperpigmentacija ne tretira, ona je svakim ljetom sve izraženija, koža postaje sve tanja i slabija, a time i podložnija vanjskim utjecajima.

Iako se u jesenskimi zimskim mjesecima tamne mrlje povlače, nije na odmet tijekom cijele godine štititi područja zaštitnim faktorom (kreme, BB kreme, tekući puder). Dapače, zimski period idealan je za tretiranje tamnih mrlja kako bi se njihov intenzitet smanjio prije ljetnih mjeseci.

Trudnice – skupina koja je izrazito sklona hiperpigmentaciji

Zbog hormonalnih promjena koje su karakteristične u trudnoći, čak 90% trudnica susrest će se s tamnim mrljama koje se češće javljaju kod tamnoputih žena. Tu se najčešće radi o takozvanoj „maski trudnoće“, odnosno o melasmi.

Do razvoja melasme dolazi zbog povišene razine ženskih spolnih hormona, a može se pojaviti kao posljedica pretjeranog korištenja solarija ili izlaganja suncu.

Melasma se najčešće javlja na koži lica - na obrazima, čelu, nosu i iznad usana, a boja varira od svijetlo- do tamnosmeđe boje te je isključivo estetski problem koji je teže sakriti što su mrlje tamnije.

Trudnička melasma može i spontano nestati nekoliko mjeseci nakon poroda, no nitko sa sigurnošću ne može predvidjeti hoće li se pojaviti u sljedećim trudnoćama.

Protiv gena se ne može, no protiv mrlja itekako!

Hiperpigmentacija se češće javlja kod žena tamnije puti, no s obzirom da danas niti jedno područje nije pošteđeno štetnog utjecaja UV zraka, s hiperpigmentacijom se bori sve veći broj žena.

Isto tako, hiperpigmentacija je nasljedna pa,ako su vaša majka ili bake imale problem s time, vrlo je vjerojatno da će se i vama pojaviti slični problemi.

Traume kože, udarci ili ožiljci mogu, također, rezultirati hiperpigmentacijom jer se radi o koži koja je tanja pa je samim time i osjetljivija.

Kao što samo ranije naveli, hiperpigmentacija je isključivo estetski problem koji je jako važno kontrolirati kako bi spriječili širenje mrlja i njihovo tamnjenje jer, što su one tamnije, to ih je teže ujednačiti.

Prirodno rješenje – Yasenka anti spot krema

Yasenka nudi prirodno rješenje za izbjeljivanje mrlja, odnosno rješavanje problema hiperpigmentacijeu obliku kreme Anti spot na bazi ekstrakta bijelog duda I fitinske kiseline, sastojaka koji dokazano izbjeljuju tamne mrlje uzrokovane prekomjernim izlaganjem suncu i starenjem.

Sadrži ulja jojobe i marakuje koja njeguju i hrane kožu.

*Fitinska kiselina

Fitinska kiselina izolira se iz zrna japanske riže koja se stoljećima tradicionalno koristi za uklanjanje nepravilnosti i izbjeljivanje kože.

*Bijeli dud

Plod duda obiluje bioaktivnim supstancama koje stanicama kože pružaju antioksidativnu zaštitu i potiču izbjeljivanje kože.

Aktivni sastojci bijelog duda su stilbenoidi, antocijanidiniiflavonoidi koji se tradicionalno koriste za sprečavanje starenja kože.

*Jojoba

Ulje jojobe tradicionalno se koristi za zaštitu kože jer uspješno održava njezinu vlažnost, čini je mekšom te je štiti od štetnih vanjskih utjecaja. Osim toga, odlično djeluje za sprečavanje nastanka bora te se preporučuje koristiti i kod suhe, ali i kod masne kože.

*Marakuja

Marakuja je egzotična biljka prepuna sastojka koji blagotvorno djeluju na kožu. Prešanjem sjemenki njenog ploda dobiva se ulje bogato linolnom kiselinom koja igra ključnu ulogu u održanju zdravih funkcija kože te polifenolima koji imaju antistresno djelovanje na kožu.

Anti spot krema dostupna je u tubi u 75 ml, a možete je pronaći u svim ljekarnama ili specijaliziranim trgovinama.

Više informacija pronađite na web stranici www.yasenka.hr ili na našem Facebook profilu.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti