Ovo su tri napitka za snižavanje krvnog tlaka

Ovo su tri napitka za snižavanje krvnog tlaka

Ovo su tri napitka za snižavanje krvnog tlaka
  • Objavljeno: Srijeda, 02.05.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Ako želite sniziti krvni tlak, uz kontrolu soli, kalorija i masnoća, razmotrite što možete dodati svojoj prehrani da biste to učinile na prirodan način. Više povrća, voća i bjelančevina, izvještava Institut za medicinu, pomažu u kontroli visokog krvnog tlaka.

Osim toga, nedavna istraživanja upućuju na tri napitka koja također mogu pomoći u snižavanju krvnog tlaka. Evo koji napitci će vam pomoći u tome.

Čaj od hibiskusa

Čaj od hibiskusa može značajno smanjiti krvni tlak, navode u časopisu Journal of Nutrition. Naime, istraživanje iz 2010. godine, pokazalo je da antocijanini i drugi antioksidansi u čaju hibiskusa mogu raditi zajedno kako bi krvne žile ostale otporne na oštećenja koja uzrokuju njihovo sužavanje. Mnoge mješavine biljnih čajeva sadrže hibiskus jer on daje bogatiji okus i intenzivnu crvenu boju. Zato stručnjaci preporučuju da pronađete biljnu mješavinu koja vam se sviđa i pijete tri šalice dnevno. Da biste dobili punu prednost hibiskusa, ostavite čaj u vodi barem šest minuta prije nego što krenete piti.

RECEPT: Ovaj napitak smanjuje krvni tlaka, a potiče mršavljenje!

Nemasno mlijeko

Nemasno mlijeko i mlijeko s malim udjelom masnoće opskrbljuju kalijem i kalcijem, hranjivim tvarima koje su povezane sa zdravim krvnim tlakom i obogaćene vitaminom D, za kojeg su nova istraživanja pokazala da promiče zdrav krvni tlak. Studija iz 2009. godine pokazala je da su kod zdravih ljudi arterije „elastične“, odnosno proširuju se i sužavaju kako bi se krvni tlak zadržao unutar normalnog raspona. Punomasni mliječni proizvodi sadrže značajne količine palmitinske kiseline, mnogo više od mliječnih proizvoda s niskim udjelom masnoća. Palmitinska kiselina blokira signale koji opuštaju krvne žile, ostavljajući ih u stisnutom stanju, zbog čega se povećava krvni tlak.

Sok od brusnice

Na sljedećem slavlju, podignite čašu soka od brusnice jer on ima iste efekte snižavanja krvnog tlaka kao i crveno vino. Osim vina i soka od brusnice, i druge namirnice, poput soka od jabuke i kakaa, sadrže antioksidanse koji inhibiraju sintezu spoja nazvanog ET-1 koja zatim igra važnu ulogu u sužavanju krvnih žila.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti