Ovu hranu nemojte jesti prije treninga!

Ovu hranu nemojte jesti prije treninga!

Ovu hranu nemojte jesti prije treninga!
  • Objavljeno: Četvrtak, 21.04.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Vašem tijelu je za dobar trening potrebna odgovarajuća hrana, pogotovo ako je riječ o treningu visokog intenziteta. Unosom odgovarajuće hrane prije treninga ćete poboljšati svoju izdržljivost i trening odraditi puno bolje. Postoje namirnice koje nikako ne biste smjeli unositi prije treninga.

Zeleno lisnato povrće

Iako je zdravo, zeleno lisnato povrće trebate izbjegavati prije treninga jer sadrži puno vlakana koji mogu uzrokovati probavne smetnje i osjećaj nelagode. No, možete pripremiti lagani smoothie s malo zelenog lisnatog povrća.

Kruh i peciva od cjelovitih žitarica

Cjelovite žitarice, kao i proizvodi od cjelovitih žitarica, trebaju biti dio uravnotežene zdrave prehrane, ali ih nemojte jesti netom prije treninga jer će potaknuti zadržavanje vode i uzrokovati nadutost. Pojedite krišku običnog bijelog kruha s malo maslaca od kikirikija i nekoliko kriški banane.

Sportski napitak

Iako će vaše tijelo opskrbiti vitaminima i mineralima, sportski napitci sadrže puno šećera koji će vam dati potrebnu energiju prije treninga, ali i uzrokovati žudnju za nezdravih grickalicama nakon treninga. Umjesto sportskog napitka popijte svježi sok od rajčice koji će vas hidratizirati i tijelu osigurati visoku razinu kalija, neophodnog za pravilan rad mišića.

Saznajte što jesti prije i poslije tjelovježbe!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti