Produljite život u samo 3 koraka!

Produljite život u samo 3 koraka!

Produljite život u samo 3 koraka!
  • Objavljeno: Srijeda, 20.04.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ljudi u prosjeku žive do 78. godine, a vi sami možete uvelike odrediti do koje dobi ćete živjeti. Usvajanjem zdravih životnih navika, kao što su prestanak pušenja, redovita tjelovježba i zdrave prehrambene navike možete svoj život drastično produljiti. Postoje 3 koraka koja morate napraviti da biste živjeli zdravije i dulje.

Usvojite zdrave prehrambene navike

Povećajte unos cjelovitih žitarica, povrća, voća i ribe. Smanjite unos crvenog mesa, procesuirane hrane, slatkiša i nezdravih grickalica. Usvajanjem zdravih prehrambenih navika ćete smanjiti rizik od nastanka Alzheimerove bolesti, jednog od vodećih uzročnika smrti osoba treće životne dobi.

Radite intenzivnije treninge

Istina, tjelovježba je važna. No, da bi rezultati bili još bolji, svakako radite treninge visokog intenziteta. Istraživanja su pokazala da osobe koje rade treninge visokog intenziteta imaju za 13% manji rizik od nastanka prijevremene smrti, u odnosu na osobe koje vježbaju umjerenim intenzitetom.

Pronađite životni smisao

Znanstvenici iz Japana su proveli istraživanje u kojemu su analizirali zadovoljstvo životom, psihičko zdravlje i rizik od nastanka prijevremene smrti. Osobe koje su pronašle smisao svojeg života imaju za 20% manji rizik od nastanka prijevremene smrti, u odnosu na osobe koje još uvijek nisu.

Saznajte koje neobične navike produljuju život!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti