Peršin je odličan izvor vitamina C i potiče detoksikaciju

Peršin je odličan izvor vitamina C i potiče detoksikaciju

Peršin je odličan izvor vitamina C i potiče detoksikaciju
  • Objavljeno: Nedjelja, 08.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Peršin je jedan od najčešće korištenih biljnih začina. U kulinarske svrhe se koristi više od 2000 godina, ima odličnu nutritivnu vrijednost, prepoznatljivu aromu i okus.

Peršin je odličan izvor vitamina C. Naime, 1/2 šalice peršina sadrži čak 40 miligrama vitamina C. To je 70% preporučene dnevne doze vitamina C koji jača imunološki sustav i sudjeluje u prevenciji gripe i prehlade.

Peršin će potaknuti eliminaciju toksina iz tijela. On potiče oslobađanje viška tekućine iz tijela i pospješuje funkcioniranje bubrega. Sok od peršina pomiješan s malo limuna je odličan za eliminaciju štetnih toksina iz tijela.

Zahvaljujući visokom udjelu klorofila, peršin je odličan za prevenciju bolesti zubi i desni. On osvježava dah i pomaže u uklanjanju plaka.

Peršin ima jako nisku kalorijsku vrijednost pa se preporuča svim osobama koje žele ukloniti suvišne kilograme ili imaju problema s održavanjem zdrave tjelesne težine.

Apigenin, spoj kojega pronalazimo u peršinu, ima antikancerogeno djelovanje. Peršin može pomoći u prevenciji kancerogenih stanica, ali i širenja raka.

Saznajte koji su temelji zdrave detoksikacije!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti