Platinasta nagrada KB "Sveti Duh" za kvalitetnu skrb o osobama s akutnim moždanim udarom

Platinasta nagrada KB "Sveti Duh" za kvalitetnu skrb o osobama s akutnim moždanim udarom

Platinasta nagrada KB "Sveti Duh" za kvalitetnu skrb o osobama s akutnim moždanim udarom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 28.05.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Klinička bolnica "Sveti Duh" dobila je platinastu nagradu za kvalitetu zbrinjavanja osoba s akutnim moždanim udarom u sklopu ESO ANGELS inicijative, kojoj je cilj poboljšanje zdravstvene skrbi o osobama s moždanim udarom.

"Ova nam nagrada mnogo znači, jer smo pokazali napredak u odnosu na prošlu godinu kada smo dobili zlatnu nagradu za kvalitetu skrbi o osobama s akutnim moždanim udarom mjerenu kroz sedam kriterija. Ujedno bih čestitao cijelom timu naše bolnice na ovom postignuću i zahvalio svim kolegama iz drugih ustanova na suradnji, podršci i sudjelovanju u ovom vrijednom programu”, istaknuo je doc. prim. dr.sc. Hrvoje Budinčević, neurolog iz Hrvatskog društva za prevenciju moždanog udara i v. d. pročelnika Zavoda za cerebrovaskularne bolesti i intenzivnu neurologiju Klinike za neurologiju KB "Sveti Duh" u Zagrebu.

Ove godine u ESO ANGELS inicijativi sudjelovalo je dvanaest bolnica iz Hrvatske, a uz KB "Sveti Duh" nagradu je dobila i KB Dubrava.

”Nadam se da će se ovoj inicijativi slijedeće godine priključiti sve bolnice u Hrvatskoj, za što je pokazan interes. Ovaj projekt može nam pomoći da unaprijedimo kvalitetu skrbi o osobama s moždanim udarom u našim radnim sredinama. Vjerujem da nam je svima cilj ostvariti ili pokazati najviše europske standarde zbrinjavanju moždanog udara. Rezultati dobiveni iz ovog programa mogu biti korisni u definiranju ciljeva poboljšanja kvalitete skrbi o osobama s moždanim udarom u sklopu nacionalne strategije te programa prevencije i liječenja moždanog udara”, poručio je dr. Hrvoje Budinčević.

Neprekidno prikupljanje podataka od vitalne je važnosti za pronalaženje točaka poboljšanja i unaprijeđenja medicinske skrbi o osobama s moždanim udarom, smatraju utemeljitelji ove nagrade, Europska organizacija za moždani udar (European Stroke Organisation - ESO). Riječ je o pan-europskom udruženju koje okuplja i educira medicinske stručnjake te nacionalna i regionalna udruženja s ciljem poboljšanjaskrbi oosoba s moždanim udarom.

Ponudom najboljih praksi u liječenju moždanog udara ESO nastoji potaknuti nositelje javnih politika da svoje zdravstvene politike upravljanja moždanim udarom u Europi usklade upravo s najboljim praksama.

Više informacija o nagrađenim bolnicama možete doznati na ovom linku:

https://www.angels-initiative.com/angels-awards/winners

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti