Poboljšajte higijenu u 5 jednostavnih koraka

Poboljšajte higijenu u 5 jednostavnih koraka

Poboljšajte higijenu u 5 jednostavnih koraka
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 19.09.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Nikada nije kasno za promjene, pa tako nije kasno ni poboljšati higijenu i na taj način pozitivno utjecati na zdravlje. Mnogi vjeruju da se higijena odnosi samo na oralni i tjelesni segment, ne razmišljajući o čistoći doma što također ima veliki utjecaj na ukupnu higijenu čovjeka.

Oralna higijena je izuzetno važna, pogotovo ako konzumirate šećer, alkohol ili cigarete. Mijenjajte četkicu za zube najmanje svaka tri mjeseca. Provjerite čistoću slavina u kupaonici i čistoću same prostorije u kojoj se nalaze higijenske potrepštine. Kada je u pitanju pranje zubi, koristite kvalitetnu pastu za zube.

Istražite s nama 8 najprljavijih stvari u kućanstvu!

Održavajte svakodnevnu čistoću doma. Pokušajte se sjetiti koliko puta ste imali prehladu ili gripu koju ste možda mogli izbjeći redovitijim čišćenjem. Provjerite imate li u blizini glodavce. Miševi mogu biti prijenosnici raznih bolesti.

Osobna higijena je vrlo važna. Redovito tuširanje ili kupanje pridonosi pravilnoj higijeni, eliminira mirise i čini kožu glatkom. Redovito pranje također pomaže u suzbijanju akni. Koristite kvalitetan šampon, regenerator i gel za tuširanje. Tuširajte se minimalno svaki drugi dan.

Pranje ruku je izrazito važno, pogotovo ako radite u ugostiteljstvu. Ruke trebate prati prije i poslije jela i nakon igre s kućnim ljubimcima. Provjerite kvalitetu sapuna koji koristite i spriječite širenje bolesti i infekcije.

Čiji ured je prljaviji – muški ili ženski?

Redovito podrezivanje noktiju je važnije nego što mislimo. Pod noktima se skupljaju bakterije i prljavština. Osim što izgleda neprivlačno, to je i štetno jer na taj način prenosite bolesti i infekcije. Redovito čistite nokte. Griženje noktiju je izrazito nehigijenski i olakšava prijenos bolesti.

Kvalitetne higijenske navike su korak ka boljem i zdravijem životu.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti