Počelo cijepljenje protiv svinjske gripe!

Počelo cijepljenje protiv svinjske gripe!

Počelo cijepljenje protiv svinjske gripe!
  • Objavljeno: Petak, 27.11.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

U svim županijskim uredima za javno zdravstvo u petak, 27. studenog, počelo je cijepljenje protiv svinjske gripe, potvrdio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

Diljem Hrvatske distribuirano je 140 tisuća doza cjepiva za pandemijsku gripu, a prednost kod cijepljenja imaju rizične skupine - kronični plućni bolesnici, trudnice u drugom i trećem tromjesečju trudnoće, ekstremno pretile osobe, djeca s kroničnim bolestima od šest mjeseci do tri godine starosti te zdravstveni djelatnici.

U ambulanti zagrebačkog Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar jutros je, kako se doznaje, bilo interesa za cijepljenje, uglavnom starijih osoba, ali gužve nema.

Od ponedjeljka će cijepljenje početi i kod liječnička obiteljske medicine, a nakon rizičnih skupina, na red za cijepljenje će doći i ostali građani, za koje će cijepljenje također biti besplatno.

Hrvatska je ukupno kupila 1,5 milijuna doza cjepiva protiv svinjske gripe Focetria farmaceutske kompanije Novartis. Daljnje količine cjepiva za pandemijsku gripu očekuje se tijekom prosinca.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti