Polagano mršavljenje je najsigurnije!

Polagano mršavljenje je najsigurnije!

Polagano mršavljenje je najsigurnije!
  • Objavljeno: Utorak, 03.06.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako ćete prebrzo izgubiti suvišne kilograme, izgubit ćete i veći postotak mišića, otkrivaju nam to rezultati novog malog istraživanja znanstvenika iz Bugarske.

U istraživanju je sudjelovalo 25 osoba koje su tijekom određenog razdoblja bile na propisanom režimu prehrane. Znanstvenici su ih podijelili u 2 grupe. Jedna grupa je dnevno smjela unositi samo 500 kalorija, i to u razdoblju od 5 tjedana. Druga grupa je u razdoblju od 12 tjedana smjela unositi 1250 kalorija dnevno.

Pripremite tropski smoothie za mršavljenje!

Rezultati su pokazali da su obje grupe pokazale podjednake rezultate u mršavljenju. Prosjek izgubljenih kilograma je bio 8.

No, znanstvenici su potom radili cjelokupnu analizu sastava tijela. Otkrili su da se sastav organa, krvi i kostiju nije promijenio, ali se promijenio postotak mišićne mase.

Sudionici, koji su smjeli unositi samo 500 kalorija dnevno, su izgubili u prosjeku 2 kilograma čiste mišićne mase. Druga grupa je u prosjeku izgubila tek oko 0.5 kilogram čiste mišićne mase.

Znanstvenici još uvijek nisu sigurni zbog čega tijelo troši mišićnu masu tijekom drastičnog smanjenja kalorija, ali vjeruju da je to zbog toga što tijelo prethodno pohranjenu mast štedi jer je u stadiju gladovanja, a isključivo mišiće koristi kao izvor energije.

Ubrzajte mršavljenje uz pomoć ovih biljaka!

Znanstvenici ističu da su rezultati istraživanja preliminarni i da je potrebno provesti ocjenjivanje od strane vanjskih stručnih suradnika.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti