Ove 4 ljetne voćke garantiraju mršavljenje

Ove 4 ljetne voćke garantiraju mršavljenje

Ove 4 ljetne voćke garantiraju mršavljenje
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 19.07.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Kako biste potaknuli zdravlje i potrošnju kalorija, i spriječili nakupljanje suvišnih kilograma, stručnjaci savjetuju da počnete konzumirati sezonsko voće. Osim što ćete na taj način tijekom cijele godine uživati u različitim vrstama voća, također ćete unositi namirnice koje ne sadrže visok udio pesticida.

1. Lubenica

Lubenica je odličan izvor likopena, karotenoioda koji štiti kožu od štetnog utjecaja sunca i smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti.

2. Kupine

Kupine su odličan izvor antioksidanata i vitamina C. Istraživanja su pokazala da kupine mogu regulirati apetit i smanjiti rizik od nastanka žudnje za grickalicama. Kupine pomažu u regulaciji razine kolesterola i poboljšavaju zdravlje kardiovaskularnog sustava.

3. Breskve

Istraživanja su pokazala da breskve sadrže spojeve koji pomažu u prevenciji pretilosti, visoke razine kolesterola, kronične upale u tijelu i dijabetesa.

4. Dinja

Dinja ne sadrži visok udio kalorija niti ugljikohidrata, a odličan je izvor vitamina A. Vitamin A pomaže u održavanju zdravlja vida, očiju i kože. Istraživanja su pokazala da dinja potiče rad metabolizma i jača imunološki sustav.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti