Želite pomoći stanovnicima Ukrajine? Evo kako to možete učiniti

Želite pomoći stanovnicima Ukrajine? Evo kako to možete učiniti

Želite pomoći stanovnicima Ukrajine? Evo kako to možete učiniti
  • Objavljeno: Utorak, 01.03.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Mnogi od nas posljednjih dana intenzivno razmišljaju o građanima Ukrajine i kako im pomoći. Donosimo popis nekoliko udruga i inicijativa putem kojih to možete učiniti donacijom, pružanjem smještaja i prijevoza izbjeglicama te volontiranjem.

UNICEF Hrvatska

UNICEF prikuplja pomoć u obliku novčanih donacija, a njihovi volonteri na terenu osiguravaju kontinuiranu isporuku vode, medicinskih potrepština te ostalu nužnu humanitarnu pomoć i psihosocijalnu pomoć djeci.

Više informacija: www.unicef.hr/ukrajina

Hrvatski Caritas

Hrvatski Caritas poziva sve ljude dobre volje da svojom donacijom pomognu žrtvama rata u Ukrajini. Nacionalni Caritasi, koji pripadaju regiji Caritasa Europa su u komunikaciji s Caritasom Ukrajine te prate situaciju i razvijaju planove za humanitarnu pomoć. Hrvatski Caritas je stavio na raspolaganje svoje ljudske resurse i iskustva u organizaciji žurne dostave humanitarne pomoći potrebne za podizanje kapaciteta žurnog pružanja pomoći koje organizira Caritas Ukrajine.

Više informacija: www.caritas.hr/2022/02/24/pokretanje-humanitarne-akcije-za-pomoc-ukrajini

Hrvatski Crveni križ

Hrvatski Crveni križ traži volontere prevoditelje s ukrajinskog jezika. Osobe koje mogu pomoći u tom dijelu se mogu javiti na e-mail ukrajinska-kriza@hck.hr. Na svojim stranicama iz Hrvatskoga križa navode da za sada imaju dovoljan broj ostalih volontera, no pozivaju sve koji žele pomoći da se jave najbližem društvu Crvenoga križa koji će ih angažirati po potrebi.

Više informacija: www.hck.hr/novosti/aktivnosti-hrvatskog-crvenog-kriza-u-prihvatu-izbjeglica/11205

Prijatelji životinja

Osobe koje mogu pomoći sa smještajem ljudi i njihovih životinja, ili samo životinja iz ratom pogođene Ukrajine mogu se javiti udruzi Prijatelji životinja.

Više informacija: www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=4433

Facebook grupa SOS Ukrajina

Na Facebooku je osnovana grupa SOS Ukrajina koja okuplja sve zainteresirane koji mogu i žele pružiti materijalnu i logističku pomoć oko smještaja izbjeglica iz Ukrajine.

Više informacija: www.facebook.com/groups/sosukrajina/

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti