Postoji jedna riječ koja plaši i one najhrabrije!

Postoji jedna riječ koja plaši i one najhrabrije!

Postoji jedna riječ koja plaši i one najhrabrije!
  • Objavljeno: Subota, 29.10.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Želim ići, ali nažalost nemam vremena.

Koliko ste samo puta iskoristili taj ALI kada ste htjeli izbjeći neku situaciju, ili indirektno izreći svoje neslaganje?

Većinu vremena strahovi nas koče u napretku jer se bojimo da ćemo izgubiti poštovanje, povjerenje, položaj, pozitivan odnos ili ljubav. Želimo izbjeći situaciju u kojoj ćemo se osjećati poniženo, zbunjeno, odbijeno i pomalo glupo.

Zato ćemo većinu vremena provesti pasivno, braneći svoje nedjelovanje, umjesto da isplaniramo stvari koje će nam pomoći napredovati.

Psiholozi otkrivaju jedina tri razloga za nedostatak samopouzdanja!

Riječ ALI vam omogućuje da s manje rizika, odgodite promjene, izbjegnete intimnost, oduprete se novim idejama i prijedlozima ili prihvatite različite točke gledišta.

Prepoznajte svoj strah kako biste mogli čuti. Prije nego što čujete i vidite nove ideje, priznajte da bi strah mogao biti prisutan. Budite iskreni i temeljiti. Propitajte se koji su to vaši neprimjetni i dobro skriveni strahovi. Imenujte ih, čak i ako ih smatrate nelogičnim. Reakcije nemaju veze s logikom.

Zapitajte se…

  • Prihvaćam li lako nove stvari? Bez problema izražavam svoje mišljenje?
  • Ako ne, što me koči u napretku: strah, krivnja, stid ili bijes?
  • Imam li strah od gubitka poštovanja, ljubavi, pažnje, dostojanstva?
  • Jesam li spremna usredotočiti se na prihvaćanje sebe i svojih vrijednosti? Ako je tako, što ću poduzeti kako bih ojačao vlastito stanje uma?
  • Kako bi se osjećao da nemam o čemu brinuti? Što ako nema mjesta za izgovore?

Samosvijest je prvi korak u nadmudrivanju mozga. Ohrabrite se odgovorom na pitanje kako bih se osjećao da sam dovoljno hrabar da to učinim. Zatim odaberite način i poduzmite potrebne korake.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti