Tijelo će vas upozoriti mjesec dana prije srčanog udara!

Tijelo će vas upozoriti mjesec dana prije srčanog udara!

Tijelo će vas upozoriti mjesec dana prije srčanog udara!
  • Objavljeno: Subota, 29.10.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Donosimo 8 ključnih simptoma koje trebate pratiti i osluškivati, kako biste izbjegli srčani udar!

1. Oko mjesec dana prije srčanog udara, možete osjetiti neobičnu slabost tijela što vjerojatno znači da postoji smanjen protok krvi i loša cirkulacija.

2. Kada dođe do smanjenog protoka krvi, vrtoglavica je još jedan simptom koji ne treba ignorirati. Nedostatak cirkulacije utječe na protok krvi u mozgu, što može rezultirati neugodnim vrtoglavicama.

3. Ako vas nakon vrtoglavice, oblijeva hladan znoj, to je još jedan znak vrijedan pažnje. Bez odgovarajućeg protoka krvi, tijelo može obliti hladan znoj i osjećat ćete se loše.

Provjerite imate li možda neke od najčudnijih simptoma srčanih bolesti!

4. Ako osjećate bol u prsima ili u drugim dijelovima tijela, kao što su ruke, leđa i ramena, što prije potražite liječničku pomoć. Bol i stezanje u prsima su ključni simptomi srčanog udara.

5. Mnogi su imali simptome prehlade ili gripe mjesec dana prije srčanog udara.

6. Uz slabost tijela, konstantni umor je još jedan pokazatelj koji vas treba zabrinuti. U tom slučaju, tijelo postaje nemirno jer mu je teško generirati dovoljan protok krvi.

7. Kratkoća daha je još jedan ključni simptom koji motate imati na umu ako želite spriječiti srčani udar. Kada tijelo nema dovoljno zraka, pluća pate i to dovodi do kratkih i plitkih udisaja.

8. Ostali simptomi srčanog udara su mučnina, probavne smetnje, žgaravica ili bol u trbuhu.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti