Povrće pripremajte na pari

Povrće pripremajte na pari

Povrće pripremajte na pari
  • Objavljeno: Srijeda, 13.11.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Veliki broj ljudi povrće ne jede zbog odličnog okusa, već zbog brojnih prednosti za zdravlje. Novo istraživanje američkih znanstvenika otkriva da sav trud pada u vodu ako povrće ne pripremate pravilno.

Povrće je odličan izvor nutritivnih tvari koje pospješuje zdravlje cjelokupnog organizma, ali učinak neće biti dobar ako ćete ga kuhati.

Naime, rezultati istraživanja su pokazali da je brokulu, jednu od najzdravijih namirnica na svijetu, najbolje pripremati na pari, i to tek 3 do 4 minute.

Ako ćete brokulu pripremati u mikrovalnoj, ona će već nakon 1 minute izgubiti veliki dio svojih nutritivnih svojstava, prenosi DailyMail.

"Svi već više-manje znamo što trebamo jesti, ali i dalje se trebamo upoznavati s najboljim načinima priprema hrane", izjavila je voditeljica istraživanja dr. Elizabeth Jeffery.

Znanstvenici ističu da sve vrste kupusnjača treba pripremati na pari jer sadrže enzim mirosinazu, koji je potreban za formaciju sulforafana, tvari koja ima moćna antioksidacijska i antikancerogena svojstva.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti