Pozitivno razmišljanje vodi zdravijem životu

Pozitivno razmišljanje vodi zdravijem životu

Pozitivno razmišljanje vodi zdravijem životu
  • Objavljeno: Utorak, 25.09.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Osobnost i stav igraju važnu ulogu kod izbora životnih navika. Čini se da osobe koje pozitivno razmišljaju vode zdraviji život od onih s pretežno negativnim mislima, otkrivaju australski znanstvenici.

Znanstvenici su  proučavali navike i tip osobnosti kod više od 7.000 osoba te su ustanovili da se oni, koji vjeruju u to da su sami krojači svoje sudbine, češće zdravije hrane, više vježbaju, uglavnom ne puše i piju manje alkohola. Suprotno od svega vrijedi za osobe koje vjeruju da sudbina nije u njihovim rukama, već da je sve stvar sreće.

"Naše istraživanje pokazuje direktnu povezanost tipa osobnosti i načina života", izjavila je voditeljica istraživanja prof. Deborah Cobb-Clark.

Rezultati upućuju svim ljudima da ako žele promijeniti životne navike, da prvo trebaju poraditi na svojem stavu jer što je on pozitivniji, to je veća vjerojatnost da će biti manje loših životnih navika.

Također su ustanovili da muškarci i žene često imaju različita gledišta na zdrave životne navike. Muškarci gledaju na zdravlje isključivo na osnovu fizičkog izgleda, žene su to koje su fokusirane na svakodnevne dobre stvari koje dobiju iz zdravih životnih navika.

Istraživanje, koje je objavljeno u časopisu Melbourne Institute Working Paper Series, pokazuje da su životne navike ništa drugo od odraza naših misli i stavova. Kako pozitivno vodi pozitivnome, tako dodajte malo pozitivnosti u svoje misli kako bi isto učinili i sa životom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti