Jesti treba devet puta dnevno!

Jesti treba devet puta dnevno!

Jesti treba devet puta dnevno!
  • Objavljeno: Srijeda, 26.09.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Znanstvenici već duže vrijeme ističu kako je važno jesti više puta dnevno, i to da svaki obrok bude količinski manji. Na taj način će se održati ravnoteža šećera u krvi, a i energija neće opadati tijekom dana.

Novo istraživanje britanskih znanstvenika upućuje da svakodnevno treba jesti devet puta. Ako obroke podijelite u devet manjih, vaš metabolizam će bolje funkcionirati, a tijelo će cijeli dan biti opskrbljeno energijom.

Znanstvenici su promatrali prehrambene navike kod više od 2.000 ljudi iz Japana, Velike Britanije, Kine i Amerike. Iako su svi imali podjednak dnevni unos kalorija, neki su jeli manje od 6 puta dnevno, a neki više.

Osobe koje su jele manje od 6 puta dnevno imale su veći sistolički krvni tlak, za razliku od onih koji su jeli najmanje 6 puta dnevno. Također su imali veći rizik od nastanka pretilosti.

"Podjelom hrane u manje obroke će se održati pravilan rad metabolizma", DailyMail prenosi izjavu voditeljice istraživanja dr. Susan Jebb.

Jedno istraživanje, provedeno od grčkih znanstvenika, je pokazalo da djeca, koja jedu najmanje 5 puta dnevno, imaju za 32.6% manji rizik od nastanka visokog kolesterola i pretilosti.

Važno je da prehrana bude uravnotežena, da u tijelo svakodnevno unosite potrebnu količinu hranjivih tvari. Rasporedite obroke u manje, jedite ih više puta dnevno i ne zaboravite na voće i povrće.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti