Predavanje Teškoće u razvoju - ograničenje ili izazov?

Predavanje Teškoće u razvoju - ograničenje ili izazov?

Predavanje Teškoće u razvoju - ograničenje ili izazov?
  • Objavljeno: Srijeda, 20.02.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

U sklopu 6. tjedna psihologije 22. veljače 2013. od 18.30h na Zimskome plivalištu "Mladost", Trg Krešimira Ćosića 11 u Zagrebu, održat će se predavanje na temu "Teškoće u razvoju - ograničenje ili izazov?". Predavanjem se želi prikazati s kojim se teškoćama susreće dijete s teškoćama u razvoju te na koji način svi možemo pridonijeti kvalitetnijem odrastanju djece s teškoćama u razvoju. Tema predavanja bit će senzorna integracija djece, odnosno na koji način roditelji kroz svakodnevne aktivnosti mogu poticati razvoj senzorike djeteta s ciljem postizanja boljeg funkcioniranja osobe u zajednici.

Većina djece s teškoćama u razvoju pokazuje određene poteškoće s integracijom podražaja iz okoline. Kroz predavanje će se na praktičan način prikazati kakvim se svakodnevnim aktivnostima može unaprijediti korištenje vlastitih osjetila s ciljem kvalitetnijega funkcioniranja u okolini. Naime, većina djece s teškoćama u razvoju može postići razinu funkcioniranja koja ne odstupa značajno od zdrave populacije djece, samo uz drugačiji pristup. Svi posjetitelji dobit će priliku i sami se "naći u koži" djeteta s teškoćama u razvoju.

Ono što se predavanjem i radionicom želi postići jest senzibilizacija javnosti kako bi se prilagodio pristup djeci s teškoćama u razvoju. Cilj predavanja je usvojiti pozitivan pristup prema osobama s teškoćama u razvoju i njihove nedostatke sagledati kao izazov za napredak, a ne kao ograničenje.

Predavanje je, osim roditeljima djece s poteškoćama senzorne integracije, namijenjeno svim osobama koje se susreću s predškolskom i školskom djecom, i svim drugim zainteresiranima. Predavanje je besplatno, no zbog ograničenog kapaciteta dvorane potrebna je prethodna najava na e-mail adresu mojepravonaigruisport@gmail.com ili na kontakt telefone: 098/9111-955 ili 091/1689-807.

Predviđeno trajanje predavanja je 90 min.

Voditeljice predavanja je Lucija Veličan, apsolventica psihologije i Božica Križanić, prof. kineziologije.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti