Prednosti smijanja

Prednosti smijanja

Prednosti smijanja
  • Objavljeno: Nedjelja, 23.12.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Vjeruje se da srdačan osmijeh i smijanje može učiniti puno za vaše zdravlje. Znanstvenici su dokazali da se tijekom smijanja oslobađa hormon sreće (endorfin) u tijelu te da se smanjuje razina hormona stresa (kortizola).

Najznačajnije prednosti smijanja, koje su dokazane od strane znanstvenika, pročitajte u nastavku:

Smijanje vas čini privlačnijima

Poznato je da su veseli i srdačni ljudi u društvu omiljeniji od onih koji su većinu vremena neraspoloženi. Smijanje će vas učiniti pristupačnijima, ali i privlačnijima suprotnom spolu.

Poboljšava raspoloženje

Kada ste tužni probajte se na silu smijati. Ovo će vašem mozgu poslati signali koji upućuju na to da ste sretni, a samim time će se i promijeniti vaše raspoloženje.

Oslobađa od stresa

Izvora stresa je sve više, ali ne dopustite da oni naruše vaše raspoloženje. Stres može uzrokovati prijevremeno starenje kože, umoran i iscrpljen izgled. Ako je vaš dan bio stresan, završite ga u dobrom društvu ili pred televizorom gledajući humoristične serije.

Zdravlje kože

Mišići koje koristite tijekom smijanja su zaslužni za mladolik izgled vaše kože. Redovito smijanje može potaknuti cirkulaciju na području lica i vrata, povećati dotok hranjivih tvari i kisika te spriječiti prijevremeno starenje kože.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti