Ovaj orašasti plod potiče mršavljenje, usporava starenje i ublažava stres!

Ovaj orašasti plod potiče mršavljenje, usporava starenje i ublažava stres!

Ovaj orašasti plod potiče mršavljenje, usporava starenje i ublažava stres!
  • Objavljeno: Srijeda, 19.10.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Sve vrste orašastih plodova su dobre za vaše zdravlje, ali se orasi bez sumnje svrstavaju u skupinu najzdravijih. Stručnjaci preporučuju da svaki dan pojedete oko 30 grama oraha jer su odličan izvor vitamina i minerala koji su ključni za održavanje rada svake tjelesne stanice.

Brojna istraživanja su pokazala da orasi imaju odlično djelovanje na cjelokupno organizam, a mi vam donosimo najznačajnije prednosti.

Orasi potiču mršavljenje

30 grama oraha sadrži oko 2 grama vlakana. To znači da će vas orasi dugo držati sitima. Iako imaju visoku kalorijsku vrijednost, oni rijetko uzrokuju debljanje. Najvažnije je da ih jedete u umjerenoj količini.

Orasi poboljšavaju kvalitetu sna

Ono što jedete uvelike utječe na kvalitetu vašeg sna. Orasi su jako dobar izvor triptofana, spoja koji potiče opuštanje i poboljšava kvalitetu sna. Orasi također potiču oslobađanje serotonina, neurotransmitera koji popravlja raspoloženje i prirodan su izvor melatonina, hormona koji signalizira mozgu da je vrijeme za spavanje.

Orasi usporavaju starenje

Orasi smanjuju rizik od prijevremenog nastanka znakova starenja jer su odličan izvor antioksidanata koji štite kožu od slobodnih radikala. Jedan su od najboljih biljnih izvora omega 3 masnih kiselina koji koži vraćaju mladolikost.

Orasi smanjuju razinu hormona stresa

Odličan su izvor vlakana, antioksidanata i nezasićenih masnih kiselina, što ih čini odličnima u borbi protiv stresa. Orasi reguliraju razinu krvnog tlaka i popravljaju štetu uzrokovanu dugoročno visokoj razini hormona stresa.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti