Pripremite napitak koji eliminira toksine iz debelog crijeva!

Pripremite napitak koji eliminira toksine iz debelog crijeva!

Pripremite napitak koji eliminira toksine iz debelog crijeva!
  • Objavljeno: Utorak, 22.03.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Istraživanja su pokazala da rad probavnog sustava uvelike utječe na rad cjelokupnog organizma. Kada vaš probavni sustav ne radi kako treba, tada se javljaju simptomi kao što su plinovi, kronični zatvor, osjećaj težine i grčevi na području abdomena.

Da biste uklonili toksine iz debelog crijeva, svakako počnite svakodnevno konzumirati smoothie od lanenih sjemenki i kokosove vodice, za čiju pripremu recept možete pronaći ovdje.

Lanene sjemenke su odličan izvor topivih vlakana koji potiču rad probavnog sustava jer na sebe vežu suvišnu vodu koja potom izlazi iz probavnog sustava. Uz to, u sastavu lanenih sjemenki pronalazimo laneno ulje koje olakšava prolazak hrane kroz probavni sustav. Uvijek jedite mljevene lanene sjemenke jer cjelovite sjemenke samo prođu kroz probavni sustav i tijelo uopće ne apsorbira hranjive spojeve.

Kokosova vodica je jako dobar izvor enzima koji ubrzavaju razgradnju hrane i potiču rad metabolizma. Jako je dobar izvor vitamina C, riboflavina, kalcija, dijetalnih vlakana, magnezija, kalija i mangana.

Tamno zeleno lisnato povrće pozitivno utječe na rad cjelokupnog organizma. Kelj i špinat su najbolji izbor jer su odličan izvor netopivih vlakana koji pročišćavaju crijeva i potiču eliminaciju akumuliranog otpada. Nedavno istraživanje je pokazalo da svakodnevnom konzumacijom špinata možete smanjiti broj loših bakterija u probavnom sustavu.

Simptomi koji upućuju da je vaše tijelo puno toksina!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti