Isprobajte ove super trikove za čišćenje!

Isprobajte ove super trikove za čišćenje!

Isprobajte ove super trikove za čišćenje!
  • Objavljeno: Srijeda, 09.11.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Čišćenje kupaonice nikada nije bilo lakše! Većinu proizvoda za čišćenje imate u ormaru, a da toga niste ni svjesni.

Ocat

Ocat ima brojne nevjerojatne koristi, od čišćenja hladnjaka do najmanjih i skrivenih šupljina WC školjke. Sadrži niz sastojaka za borbu protiv mikroba, sadrži antibiotska i antiseptička svojstva i ima sposobnost uklanjanja plijesni. Najbolja vrsta octa za čišćenje je 100% destilirani bijeli vinski ocat. Osim čišćenja i dezinfekcije, ocat vraća sjaj slavinama i otapa kamenac. Različite vrste octa su također dobre za zdravlje. Jabučni ocat je učinkovit u borbi protiv dijabetesa tipa 2 i za snižavanje kolesterola.

Crni čaj

Snažan crni čaj je izuzetno učinkovit za čišćenje ogledala u kupaonici. Određene taninske kiseline, koje nalazimo u crnom čaju, uspješno uklanjaju crtice i prljavštinu s ogledala i prozora.

Limun

Prirodna limunska kiselina može poslužiti za uklanjanje vodenih mrlja sa slavina. Osim za čišćenje, topla voda s limunom na prazan želudac, potiče probavu i jača imunitet.

Perilica suđa

Držač četkica za zube ja pravo okupljalište klica. Operite držač u perilici suđa jednom mjesečno.

Organska rješenja za čišćenje, možete pronaći u trgovinama ili u vlastitoj kuhinji. Osim što nisu štetni, ovi proizvodi su jeftini i jednako učinkoviti kao i komercijalni proizvodi za čišćenje.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti