Poliklinici Rotim u Londonu je dodijeljena prestižna nagrada European Property Award za arhitekturu

Poliklinici Rotim u Londonu je dodijeljena prestižna nagrada European Property Award za arhitekturu

Poliklinici Rotim u Londonu je dodijeljena prestižna nagrada European Property Award za arhitekturu
  • Objavljeno: Utorak, 08.11.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: promo

Kategorija: Zanimljivosti

Novi prostor Poliklinike Rotim, koja je svoja vrata na novoj adresi u Miramarskoj cesti 24 otvorila u rujnu ove godine, bila je prvi projekt zdravstvene ustanove u opusu našeg poznatog arhitekta Ante Vrbana, ali je izvedba bila takva da je ovoga vikenda na natjecanju The European Property Awards osvojila nagradu za najljepši Public Interior u Europi.

Riječ je o svečanoj ceremoniji koja se održava u Londonu i dodjeljuje se u četiri kategorije - arhitektura, graditeljstvo, dizajn interijera te poslovanje nekretninama. Najbolje radove odabire čak 80 međunarodnih vrhunskih stručnjaka.

"Ovaj projekt je zaista zajednički rad cijele ekipe Poliklinike Rotim, s naglaskom na Ceciliju Rotim i prof. Krešimira Rotima te mene kao autora arhitekture. Nakon što smo prošli sve tehnološke i medicinske zahtjeve koja jedna poliklinika mora imati, usredotočili smo se na arhitekturu interijera.", izjavio je Ante Vrban na otvorenju Poliklinike. Inspiraciju je kaže, pronašao u samim korisnicima, pacijentima. Svjestan je kako mnogi na pregled odlaze s lošim osjećajem, a on je htio da korisnik dobije iskustvo profesionalnog kliničkog spa, da se pacijent lijepo osjeća u prostoru koji nije sterilan, već ugodan.

Nagradu je u ime poliklinike primila njena ravnateljica, Cecilija Rotim. Nakon dodjele nagrade izjavila je kako „iza ovog odlikovanja stoje dugogodišnji trud i rad te neprospavane noći, kako bi naši pacijenti sada, osim fantastično uređenog interijera, imali mogućnost koristiti proširenu kliniku radiologije i najnoviji MRI uređaj, odnosno magnetno snimanje u najnovijoj tehnologiji koja je sada dostupna na svjetskom tržištu. Riječ je o Siemensovom magnetu najnovije generacije koji koristi umjetnu inteligenciju kako bi pozicionirao pacijenta u najbolji položaj za snimanje i onda omogućio i najbolju kvalitetu slike. Promjer aparata je najširi na tržištu, a time je pregled ugodan i brz.“

Profesor doktor Rotim pojasnio da je ideja kod otvaranja Poliklinike bila „da na jednom mjestu okupe najkvalitetnije doktore u segmentu neurokirurgije, ortopedije, neurologije i fizikalne terapije. Ovaj prostor omogućuje da se na jednom mjestu omogući potpuna skrb pacijentu. U jedan ili dva posjeta pacijent dobije dijagnozu i preporuku za konkretno liječenje."

Za pacijente u post COVID vremenu, kojima je ova bolest ostavila trag na plućima, doktor Rotim preporučio je upravo MRI pregled, pošto su se do sada pluća snimala isključivo na CT uređaju koji zrači.

Također, profesor Rotim najavio je i širenje svojih Poliklinika, odnosno još 4 centra koja namjeravaju otvoriti diljem naše zemlje. Za uređenje tih centara, vjerujemo, pripremaju još dizajnerskih iznenađenja.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti