Ovaj jednostavni trik će mjesecima održati svježinu limuna

Ovaj jednostavni trik će mjesecima održati svježinu limuna

Ovaj jednostavni trik će mjesecima održati svježinu limuna
  • Objavljeno: Nedjelja, 23.10.2016.
  • Broj pregleda: 4.236
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Limuni su najčešće korišteni agrumi koji pružaju brojne zdravstvene prednosti. Osim što obiluje vitaminom C, također sadrži flavonoide koji jačaju apsorpciju hranjivih tvari.

Većina nas drži limune u posudi na kuhinjskom stolu ili u dnevnom boravku jer djeluju estetski. Međutim, to nije najbolji način čuvanja limuna.

Limun može propasti nakon pet dana na sobnoj temperaturi. Time gubi mnoge prehrambene vrijednosti, a vitamin C je osjetljiv na svjetlost i toplinu. No, postoji jednostavno rješenje za očuvanje svježine limuna.

Saznajte kako pripremiti ljekoviti puding od kokosa i limuna za zdravlje zglobova!

Kako bi produžili rok trajanja limunu, najbolje je čuvati ga u hladnjaku u hermetički zatvorenoj plastičnoj vrećici. Pohrana limuna u hladnjaku usporava njihov dišni proces, što znači da je usporen proces starenja. Potpuno ograničavanje respiratornog procesa limuna, imat će suprotan učinak i na kraju uzrokovati brže propadanje. Stoga ga nemojte zamrzavati.

Hladnjak je idealno mjesto da se limun ohladi i sakrije od svjetla. Ovaj savjet se može primijeniti na sve agrume, koje na ovaj način možete čuvati i do četiri tjedna bez ugrožavanja prehrambenih svojstava.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti