Prirodnim putem smanjite potrebu za cigaretom!

Prirodnim putem smanjite potrebu za cigaretom!

Prirodnim putem smanjite potrebu za cigaretom!
  • Objavljeno: Nedjelja, 24.04.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Jeste li znali da osobe koje jedu puno svježeg voća i povrća ne podnose okus cigarete? Ova teza je potvrđena i od strane znanosti! Meso, alkohol i kofein okus cigarete čine boljim nego što on jest. Kada pokušavate prestati pušiti, ono što će vam definitivno pomoći je povećanje unosa svježeg voća i povrća.

Vitamin C će vam pomoći u detoksikaciji tijela. Povećanjem unosa vitamina C ćete potaknuti rad metabolizma i povećati broj bijelih krvnih stanica. Vitamin C direktno utječe na razinu nikotina u tijelu. Redovitim ispijanjem soka od naranče, povećanjem unosa kivija i soka od mrkve, kao i češćom konzumacijom cvjetače možete zadovoljiti dnevnu potrebu tijela za vitaminom C.

Jeste li znali da nikotin dehidrira tijelo? Kada želite detoksicirati organizam, važno je povećati unos vode koja će pomoći u ispiranju bubrega i nadbubrežnih žlijezdi.

Nikotin u tijelu ostaje 48 sati, a stručnjaci preporučuju da tijekom prestanka pušenja povećate unos kokosove vodice kako biste nadomjestili izgubljene elektrolite i minerale.

Veliki broj pušača misli da osjeća žudnju za cigaretom kada su zapravo gladni. Povećanjem unosa vlakana ćete smanjiti žudnju za cigaretama. Unos vlakana povećajte češćom konzumacijom voća i povrća. Voće smanjuje lažnu žudnju za cigaretom i istovremeno na prirodan način detoksicira tijelo.

Brokula će vam pomoći u regeneraciji pluća i plućnog tkiva. Odličan je izvor vitamina B5 i vlakana pa stručnjaci preporučuju da svakako povećate njezin unos tijekom procesa prestanka pušenja.

Špinat također pogoršava okus cigareta i odličan je izvor folne kiseline. Folna kiselina pomaže u smanjenju žudnje za cigaretom. Svakodnevnom konzumacijom špinata ćete sigurno smanjiti potrebu za cigaretom. Ako ste povećali unos špinata, svakako povećajte i unos vode jer može opteretiti bubrege.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti