Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prirodnim putem smanjite potrebu za cigaretom!

Prirodnim putem smanjite potrebu za cigaretom!

Prirodnim putem smanjite potrebu za cigaretom!
  • Objavljeno: Nedjelja, 24.04.2016.
  • Broj pregleda: 680
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Jeste li znali da osobe koje jedu puno svježeg voća i povrća ne podnose okus cigarete? Ova teza je potvrđena i od strane znanosti! Meso, alkohol i kofein okus cigarete čine boljim nego što on jest. Kada pokušavate prestati pušiti, ono što će vam definitivno pomoći je povećanje unosa svježeg voća i povrća.

Vitamin C će vam pomoći u detoksikaciji tijela. Povećanjem unosa vitamina C ćete potaknuti rad metabolizma i povećati broj bijelih krvnih stanica. Vitamin C direktno utječe na razinu nikotina u tijelu. Redovitim ispijanjem soka od naranče, povećanjem unosa kivija i soka od mrkve, kao i češćom konzumacijom cvjetače možete zadovoljiti dnevnu potrebu tijela za vitaminom C.

Jeste li znali da nikotin dehidrira tijelo? Kada želite detoksicirati organizam, važno je povećati unos vode koja će pomoći u ispiranju bubrega i nadbubrežnih žlijezdi.

Nikotin u tijelu ostaje 48 sati, a stručnjaci preporučuju da tijekom prestanka pušenja povećate unos kokosove vodice kako biste nadomjestili izgubljene elektrolite i minerale.

Veliki broj pušača misli da osjeća žudnju za cigaretom kada su zapravo gladni. Povećanjem unosa vlakana ćete smanjiti žudnju za cigaretama. Unos vlakana povećajte češćom konzumacijom voća i povrća. Voće smanjuje lažnu žudnju za cigaretom i istovremeno na prirodan način detoksicira tijelo.

Brokula će vam pomoći u regeneraciji pluća i plućnog tkiva. Odličan je izvor vitamina B5 i vlakana pa stručnjaci preporučuju da svakako povećate njezin unos tijekom procesa prestanka pušenja.

Špinat također pogoršava okus cigareta i odličan je izvor folne kiseline. Folna kiselina pomaže u smanjenju žudnje za cigaretom. Svakodnevnom konzumacijom špinata ćete sigurno smanjiti potrebu za cigaretom. Ako ste povećali unos špinata, svakako povećajte i unos vode jer može opteretiti bubrege.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti