Prvi kongres prirodne medicine

Prvi kongres prirodne medicine

Prvi kongres prirodne medicine
  • Objavljeno: Subota, 01.10.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Prirodna medicina nastavak je starih medicina, kojima su se liječile generacije ljudi prije pojave suvremene medicine. Danas te stare recepture i postupci postupno padaju u zaborav, a liječnici nisu upoznati s prirodnim načinima liječenja. Također smo svjedoci da je suvremena medicina okrenuta farmaceutskoj industriji.

Zato nam je osobita čast i zadovoljstvo pozvati Vas na 1. kongres prirodne medicine, koji će se održati u subotu, 22. listopada, 2011. u hotelu „International", s početkom u 10 sati.

Svrha kongresa je da se šira javnost, kao i terapeuti, upoznaju s uspješnim načinima prirodnog liječenja. Ovakav će se kongres održavati jednom godišnje u mjesecu listopadu.

Na ovogodišnjem kongresu saznat ćete više o:

  • uspjehu 3E protokola i protokola dr. Budwig u liječenju tumorskih bolesti,
  • kako saniranje devitaliziranih zubi može pomoći kod degenerativnih bolesti i raka
  • uspješnim nekonvencionalnim tretmanima, nepoznatim u Hrvatskoj
  • učinkovitim biljkama kod tumorskih bolesti
  • homeopatskom pristupu kod autoimunih bolesti i alergija
  • "kreiranju" bolesti od strane farmaceutske industrije - bolujete li uopće od povišenog nivoa kolesterola ili od osteoporoze?
  • bitnoj sastavnici svake osobe s jakim utjecajem na zdravlje - o njezinoj mentalnoj energiji, te kako ostvariti pozitivni psihički razvoj

No vratimo se temi, zašto prirodna medicina?

Svjesni smo također da su neke teške zarazne bolesti, poput kuge i kolere, koje su harale svijetom, gotovo potpuno iskorijenjene, a što mnogi pripisuju medicinskom i farmakološkom napretku, širokoj primjeni cjepiva i drugih mjera, zaboravljajući da je poboljšanje životnih uvjeta, dakle higijena, opskrba kvalitetnijom vodom, hranom, te boljim stanovanjem, pritom odigralo više nego značajnu ulogu.

U međuvremenu pojavile su se "nove" bolesti poput tumorskih, srčano-žilnih, auto-imunih, imunoloških i drugih za koje suvremena medicina pokušava naći adekvatan odgovor. Pritom nije na odmet logički i kritički preispitati sadašnji pristup preventivi i liječenju, te u smislu iskonskih vrijednosti revalorizirati staro latinsko liječničko pravilo: "Primum non nocere" (Najprije ne naškoditi) što je i moto ovog Kongresa.

Kongres organizira udruga "Prirodna medicina" koja će nastojati svojim aktivnostima što više i bolje informirati građane Hrvatske o tretmanima prirodne medicine.

Na ovom linku možete vidjeti i skinuti detaljne opise predavača na kongresu te prijavu za sudjelovanje na istom.

Nadamo se da se vidimo u što većem broju.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti