Senf u borbi protiv raka

Senf u borbi protiv raka

Senf u borbi protiv raka
  • Objavljeno: Petak, 30.09.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Senf je začin dobiven iz sjemenki gorušice, pomiješan sa vodom, octom i nekim drugim sastojcima.

Postoji nekoliko vrsta gorušice: bijela, smeđa i crna, te ovisno o vrsti iz njih se dobiva više ili manje ljut začin. Ova biljka je vrlo otporna i dobro uspijeva u svim dijelovima svijeta, te se isto tako i koristi u raznim kulturama i vrstama prehrane.

U novije vrijeme, kako se sve više istraživanja bavi dobrim stranama namirnica, te kako uz pravilni odabir namirnica možemo unaprijediti vlastito zdravlje, nova spoznaja o učinkovitosti senfa u borbi protiv raka uvelike je zaintersirala znanstvenike.

Naime, ta namirnica sadrži u sebi derivate, koji pomažu u borbi protiv stanica raka, na način da usporava njihov rast.

Isto tako, nedavno je provedeno istraživanje na dvije grupe ljudi, od kojih je jedna skupina u razdoblju od dvije godine svaki dan konzumirala žličicu senfa, a druga ne. Nakon dvije godine svi sudionici istraživanja dali su krv koja je potom bila izložena stanicama raka. Rezultati su bili začuđujući, jer su se stanice krvi iz skupine koja je konzumirala senf puno jače i bolje borile protiv stanica raka.

Senf je ujedno i namirnica koja je bogata kalcijem i magnezijem te mnoštvom vitamina i ostalih minerala važnih za metabolizam. Ne sadrži kolesterol te ima vrlo mali udio zasićenih masnih kiselina.

No, naravno da ga ne treba konzumirati u ogromnim količinama, već isključivo kao začin što on i primarno jest.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti