Puding od avokada uravnotežuje hormone i jača imunitet!

Puding od avokada uravnotežuje hormone i jača imunitet!

Puding od avokada uravnotežuje hormone i jača imunitet!
  • Objavljeno: Petak, 23.09.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Puding od avokada je izuzetno ukusan desert. Osim što je zdrav, vrlo je jednostavan za pripremu.

Avokado sadrži biljne sterole, kao što je beta-sitosterol koji ima antiestrogenski učinak. Oni su u stanju blokirati receptore estrogena u našim stanicama i smanjiti njegovu apsorpciju. Na taj način se povećava razina progesterona kod žena i razina testosterona kod muškaraca.

Većina ne zna da avokado sadrži spojeve koji se bore protiv starenja. Znanstvenici su nedavno otkrili da avokado posjeduje moćna svojstva protiv starenja koja štite od slobodnih radikala. Avokado je u stanju prodrijeti duboko unutar naših staničnih struktura, ulazi u mitohondrije i aktivira proizvodnju energije, omogućujući stanicama pravilno funkcioniranje, čak i protiv slobodnih radikala.

Pripremite čokoladni puding od avokada!

Ova oštećenja koja izazivaju slobodni radikali izravno utječu na starenje, a skupina znanstvenika je pronašla lijek koji će to zaustaviti. Taj lijek je ulje od avokada!

Ovo novo otkriće može istinski preokrenuti naš pogled na avokado. Ulje od avokada uzrokuje ubrzano disanje mitohondrija, što ukazuje da upotreba hranjivih tvari za proizvodnju energije staničnih funkcija ostaje na snazi ​​čak i kada stanice napadnu slobodni radikali.

Avokado je izvor zdravih masti koje nedostaje mnogim ljudima. Avokado sadrži oko 20 esencijalnih hranjivih tvari koje uključuju: kalij (ima ga duplo više nego u banani), vitamin E i B, folnu kiselinu, kalcij, magnezij, natrij, željezo, bor…

Osim toga, avokado može poboljšati sposobnost tijela da apsorbira masnoće topljivih hranjivih tvari iz drugih voća i povrća, kao što su alfa i beta-karoten, i lutein. Avokado posjeduju antibakterijska i antigljivična svojstva koja pomažu podržati imunološki sustav. Bogat je izvor lecitina koji sprječava preopterećenje jetre, uravnotežuje tjelesnu težinu i jača funkcije mozga.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti