Radiolog dr. Natko Beck upozorio na opasnosti energetskih pića!

Radiolog dr. Natko Beck upozorio na opasnosti energetskih pića!

Radiolog dr. Natko Beck upozorio na opasnosti energetskih pića!
  • Objavljeno: Četvrtak, 10.06.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

“Djeca ne smiju piti energetska pića, unutra nema ništa dobro niti za odrasle, a još manje za djecu. Unutra su doze kofeina, taurina... koje su puno prevelike da bi ih uopće konzumirali”, upozorio je Natko Beck, vodeći specijalist radiologije u Dječjoj bolnici Srebrnjak.

Na svojoj Facebook stranici dr. Beck je, nakon nedavne smrti dječaka koji je popio energetsko piće, uputio apel odraslima da ne piju takva pića te da ne dozvoljavaju svojoj djeci da ih konzumiraju.

U objavi Beck navodi da s energetskim pićima treba biti oprezan, jer u njima nema ništa dobro, kao i da ne razumije zašto su ti proizvodi dostupni na tržištu.

“Ako vam padne šećer pojedite nešto drugo umjesto toga jer sve drugo je bolje od toga. Ako uzmete šećer i popijete vodu to je isto energetsko piće, a od njega nećete dobiti aritmiju”, ističe dr. Beck u videu.

Iako priznaje da je i sam ponekad znao popiti energetsko piće, upozorava da djeca ne mogu sama razabrati između dobra i ‘’totalnog zla’’.

Beck objašnjava da je problem što energetska pića puna šećera i dostupna su djeci. Djeca vole šećer, a imaju manju kilažu, osjetljivo srce i mozak stoga, kako navodi Beck, zaista ne postoji opravdanje zašto ih trovati.

“Dakle krila nebuš dobio, ali aritmiju možda ili dijabetes, pa ti vidi. Svaki dan vidim neko dijete s tim čudovištima u rukama i nije mi drago. Vidim samo opasnost, ali ne i energiju.

Cijeli video možete pogledati na poveznici!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti