Razgovor s ljubimcima i automobilima ne čini vas čudnima!

Razgovor s ljubimcima i automobilima ne čini vas čudnima!

Razgovor s ljubimcima i automobilima ne čini vas čudnima!
  • Objavljeno: Srijeda, 17.10.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Svi koji imaju kućnog ljubimca prema njemu se odnose kao prema članu obitelji pa nerijetko razgovaraju s njim i nazivaju ga imenom. Ljude koji pričaju sa životinjama ponekad se smatra čudnima, ali stručnjaci tvrde da je to sasvim normalno te da pozitivno utječe na inteligenciju.

Znanost je dokazala da davanje imena biljkama, ali i drugim osobnim stvarima, poput automobila, kao i razgovor s ljubimcima kao da vas on potpuno razumije, pokazatelji su viših razina intelekta.

Ove opasne stvari nesvjesno radimo svojim kućnim ljubimcima!

Ljudi su genetski izgrađeni kako bi tražili osobine ljudskog bića u životinjama i beživotnim stvarima. Točan pojam za ovo je „antropomorfizacija“, odnosno davanje ljudskih osobina bilo kojem biću, biljkama ili neživim objektima.

Na ovu naviku se obično gleda kao na nešto apsurdno i nezrelo, a zapravo je duboko instinktivna navika koja proizlazi iz istih gena koji nas čine pametnijima od ostalih vrsta. Ova osobina se koristi istom inteligencijom koju upotrebljavamo za razlikovanje ljudskih lica i povezivanje sadržaja i članaka s drugim, sličnim temama.

Saznajte kako kućni ljubimci utječu na alergije kod djece!

Za razumijevanje nekog stvorenja ili neživog objekta um se služi spoznajnim sposobnostima koje se koriste i za razumijevanje misli drugih ljudi. Zato sljedeći put kad se uhvatite kako razgovarate sa svojim kućnim ili limenim ljubimcem, sjetite se da vas to ne čini čudnima, nego inteligentnima i slobodno ga oslovite imenom.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti