Razvija se novi tretman za rak koji koristi devinu krv i urin

Razvija se novi tretman za rak koji koristi devinu krv i urin

Razvija se novi tretman za rak koji koristi devinu krv i urin
  • Objavljeno: Srijeda, 12.01.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Tim istraživača tvrdi kako su napravili znanstveni uspjeh u razvoju medicinskog tretmana za liječenje raka pomoću devina mlijeka i urina.

Abdalla A. Alnajjar, predsjednik Arab Science and Technology Foundationa, dodaje kako je tim započeo ovaj projekt u 2008. godini i dosegao „odlične" rezultate na međunarodnoj razini.

"Lijek, koji je kombinacija devina mlijeka i urina, testiran je na miševima, a kasnije će biti testiran i na ljudima," izjavio je Alnajjar, a prenosi Top News Health.

Pokusi su provedeni na Sveučilištu Sharjah i Institutu za rak u Bagdadu.

Tim istraživača otkrio je kako se devin imunološki sustav revitalizirao svaki put kada su uzeli uzorke mlijeka i urina, što ga čini jednim od najjačih imunoloških sustava.

Prema njegovim riječima, lijek koji su stvorili tretira leukemiju, a mogao bi se razviti za liječenje drugih vrsta bolesti.

Eksperimenti provedeni na miševima rezultirali su sa 100 posto uspjeha.

„Laboratorijskim miševima kojima je ubrizgan novi lijek prije šest mjeseci i dalje su živi, a njihovo ponašanje je prirodno kao kod zdravih miševa."

„Novi lijek nosi „pametne stanice" koje napadaju otrovne tvari u stanicama raka, napomenimo,bez ikakvih nuspojava," zaključuje Abdalla A. Alnajjar.

Rak svake godine ubije šest milijuna ljudi diljem svijeta.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti