S koliko godina su žene najzadovoljnije izgledom?

S koliko godina su žene najzadovoljnije izgledom?

S koliko godina su žene najzadovoljnije izgledom?
  • Objavljeno: Utorak, 16.11.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Žene i fizički izgled oduvijek su bili povezani. Zavidimo mršavicama, započinjemo i prekidamo dijete, a sa svakim dodatnim kilogramom sve više gubimo samopouzdanje.

No, kada dođe u određenu dob, malo što ženu može poljuljati. Pripadnice ljepšeg spola tada postaju zadovoljnije i svjesne da izgledaju odlično za svoje godine. Ako ste pomislili da se radi o ranim četrdesetima, varate se, tada se tijelo već počinje opuštati, samo zbog toga puno ne marimo.

Znanstvenici tvrde da se žene najbolje osjećaju u vlastitoj koži u 33. godini života. Razlog tome je što su žene tada još uvijek mlade, imaju optimalan broj kilograma i zategnutu kožu, posebice na trbuhu. Osim toga, veliki broj žena se tek u kasnim tridesetima susreće s borama i sijedom kosom pa su s 33. godine žene još uvijek, donekle, bezbrižne.

Isto tako, istraživanja su pokazala da žene u četrdesetima ne muče ni viška kilogrami, ni bore, ni žuti zubi. Dan im najviše pokvari loša frizura, zbog koje im odmah ujutro pada samopouzdanje.

Samopouzdanje je ozbiljna stvar jer stvarajući lošu sliku o sebi dodatno tonete, pada vam raspoloženje, ne osjećate se dobro i ne radite dobro. S rastom samopouzdanja imat ćete više volje da napravite nešto za sebe, svoje zdravlje i ljepotu.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti