Trčanjem do zdravog i lijepog tijela!

Trčanjem do zdravog i lijepog tijela!

Trčanjem do zdravog i lijepog tijela!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 20.02.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Neki ljudi trčanje smatraju oblikom tjelovježbe, dok je za druge to oblik psihoterapije. Trčanje nudi brojne prednosti koje mogu zadovoljiti svakodnevne potrebe, a jedna od najvažnijih je održavanje zdravlja. Osim toga, to je jedina aktivnost koju možete odrađivati gdje god se nalazili i uz minimalnu opremu. To je jedan od načina borbe protiv bolesti srca, moždanog udara, dijabetesa i pretilosti. Trčanje također može sniziti kolesterol i razinu šećera u krvi.

Kako poboljšati tehniku trčanja?

Budite strpljivi

Ako ste početnik, krenite s hodanjem. Nakon nekog vremena ubrzajte korak, a kada se naviknete na tempo, počnite lagano trčati. Također možete mijenjati intervale i intenzitet u trajanju od jedne do dvije minute, kombiniranjem hodanja i trčanja dok ne steknete kondiciju.

Isprobajte program trčanja za početnike!

Obucite nešto udobno

Za bolje rezultate, obucite nešto udobno, poput trenirke. Birajte odjeću od pamuka koja upija znoj i omogućava koži disanje. Posebnu pozornost poklonite i odabiru tenisica, kako biste izbjegli eventualne ozljede.

Isprobajte trčanje na otvorenom

Morate početi postupno. Prvo savladajte osnovne tehnike trčanja, a kasnije isprobajte trčanje na otvorenom. To će vas naučiti novim i težim tehnikama trčanja. Dok trčite, slušajte glazbu ili zamišljajte slike koje vas inspiriraju da postignete ono što želite.

Prednosti trčanja

Osim što sprječava pojavu raznih bolesti, trčanje pomaže pri mršavljenju. Trčanjem ćete izgubiti višak kalorija, ubrzati metabolizam i sniziti razinu masti i kolesterola u krvi.

Trčanje također sprječava osteoporozu i hipertenziju i ublažava stres.

Saznajte kako se zaljubiti u trčanje!

Ovakav oblik rekreacije jača mentalno zdravlje i podiže razinu samopouzdanja. Neki smatraju da trčanje povećava seksualni nagon jer se izvođenjem aktivnosti povećava protok krvi kroz cijelo tijelo, pa tako i kroz spolne organe.

Trčanje gradi atraktivno i vretenasto tijelo jer koristite 640 različitih mišića u tijelu.

Ponekad je upravo zdraviji izgled, ono što nas privlači kod suprotnog spola. Važno je zapamtiti da prilikom trčanja morate u blizini imati vodu. Voda će hidratizirati tijelo i nadoknaditi svu izgubljenu tekućinu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije