Sandra Paović u Maksimiru na ping pong turniru protiv Parkinsona

Sandra Paović u Maksimiru na ping pong turniru protiv Parkinsona

Sandra Paović u Maksimiru na ping pong turniru protiv Parkinsona
  • Objavljeno: Četvrtak, 27.09.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Naša zlatna paraolimpijka Sandra Paović zaigrat će stolni tenis u Maksimiru na manifestaciji Pokretom protiv Parkinsona koja će se održati na velikoj pozornici tog zagrebačkog parka u subotu od 11 do 14 sati.

Budući da ping pong dokazano pomaže zaustaviti progresiju i ublažiti simptome Parkinsonove bolesti, u znak podrške oboljelima sa slavnom stolnotenisačicom Sandrom Paović snage će odmjeriti veleposlanik Velike Britanije Andrew Dalgleish te Tvrtko Barun, ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice u JI Europi.

U Maksimiru će 29. rujna nastupiti i prijatelj Udruge Parkinson i mi, poznati glazbenik Massimo Savić s jazz bandom.

Kao novost ovogodišnje manifestacije u program je uvrštena Brick by Brick radionica, neuro izazovna aktivnost građenja drvenim ciglicama čije slaganje kod djece i odraslih potiče kreativne vještine, osjećaj za prostor te jačanje psihomotoričkih sposobnosti.

Na programu su i drugi sadržaji, poput plesa, pjevanja, vježbanja tai- chija, šetnje maksimirskim parkom… Sve kako bi se oboljele potaknulo da aktivno jačaju svoje motoričke i mentalne funkcije, jer kretanje i aktivan život u fizičkom i mentalnom smislu pomažu poboljšati svakodnevicu osobama s Parkinsonom.

Manifestacija se održava uz potporu Hrvatskog stolnoteniskog saveza, a pod pokroviteljstvom Predsjednice RH, Grada Zagreba i Ministarstva zdravstva.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti