Sastojci koje trebate izbjegavati ako imate suhu kožu

Sastojci koje trebate izbjegavati ako imate suhu kožu

Sastojci koje trebate izbjegavati ako imate suhu kožu
  • Objavljeno: Petak, 28.11.2014.
  • Broj pregleda: 182
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kategorija: Zanimljivosti

Suha koža nije samo estetski problem, već stvara i osjećaj nelagode. Trebate znati da veliki broj proizvoda, koji su namijenjeni isključivo za suhu kožu, zapravo sadrže sastojke koji ju dodatno isušuju. Neke sastojke biste trebali svakako izbjegavati.

Retinoidi

Iako se ovaj sastojak koristi najčešće za ublažavanje akni, prištića i smanjenje vidljivosti bora, stručnjaci ističu da retinoidi mogu biti previše intenzivni za suhu kožu i mogu ju dodatno isušiti.

Alkohol

Većina kozmetičkih proizvoda sadrži barem mali postotak alkohola. Kako biste uistinu nahranili svoju kožu, koristite prirodne proizvode koji ne sadrže alkohol.

Salicilna kiselina

Iako će vam ona pomoći u uklanjanju mrtvih stanica kože, ali nemojte ju koristiti ako imate suhu kožu jer ćete ju dodatno isušiti. Najbolje je da se posavjetujete s dermatologom oko toga koliki najveći postotak salicilne kiseline smije imati proizvod za njegu kože.

Mirisi i prezervativi

Oni su vodeći uzročnik alergijskih reakcija kože, to su najčešće suhoća kože, perutanje i depigmentacija. Ako ste primijetili slične reakcije kože nakon korištenja proizvoda s mirisima i prezervativima, odmah ih prestanite koristiti.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti