Ovo su sastojci koje trebate izbjegavati ako imate suhu kožu

Ovo su sastojci koje trebate izbjegavati ako imate suhu kožu

Ovo su sastojci koje trebate izbjegavati ako imate suhu kožu
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 26.07.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Suha koža nije samo estetski problem, već stvara i osjećaj nelagode. Trebate znati da veliki broj proizvoda, koji su namijenjeni isključivo za suhu kožu, zapravo sadrže sastojke koji ju dodatno isušuju. Neke sastojke biste trebali svakako izbjegavati.

Retinoidi i suha koža

Iako se ovaj sastojak koristi najčešće za ublažavanje akni, prištića i smanjenje vidljivosti bora, stručnjaci ističu da retinoidi mogu biti previše intenzivni za suhu kožu i mogu ju dodatno isušiti.

Alkohol i suha koža

Većina kozmetičkih proizvoda sadrži barem mali postotak alkohola. Kako biste uistinu nahranili svoju kožu, koristite prirodne proizvode koji ne sadrže alkohol.

Salicilna kiselina i suha koža

Iako će vam ona pomoći u uklanjanju mrtvih stanica kože, ali nemojte ju koristiti ako imate suhu kožu jer ćete ju dodatno isušiti. Najbolje je da se posavjetujete s dermatologom oko toga koliki najveći postotak salicilne kiseline smije imati proizvod za njegu kože.

Mirisi, prezervativi i suha koža

Oni su vodeći uzročnik alergijskih reakcija kože, to su najčešće suhoća kože, perutanje i depigmentacija. Ako ste primijetili slične reakcije kože nakon korištenja proizvoda s mirisima i prezervativima, odmah ih prestanite koristiti.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti