Kako napraviti domaći ledeni čaj?

Kako napraviti domaći ledeni čaj?

Kako napraviti domaći ledeni čaj?
  • Objavljeno: Subota, 01.07.2017.
  • Broj pregleda: 3.809
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ljetne vrućine su podnošljive na moru i plaži, no u gradu neprestano tražimo načine na koje ćemo se osvježiti. Preporuka je izbjegavati masnu i prženu hranu i ostala teška jela, gazirane sokove, alkohol, tražiti hlad, nositi laganu i prozračnu odjeću i izbjegavati direktno izlaganje suncu u periodu od 10 do 17 sati. Bez obzira na to gdje se nalazite ili što jedete, spas uvijek možete pronaći u domaćem i zdravom ledenom čaju.

Pripremite ledeni čaj od kurkume i đumbira koji jača srce, mozak i imunološki sustav!

Izrada ledenog čaja je jednostavna i ima beskonačan broj varijacija. Možete ga pripremati od biljnih čajeva i voćnih čajeva, zaslađenog ili nezaslađenog, ili pak u kombinaciji sa svježe cijeđenim agrumima.

Osnove

Prelijte četiri šalice vruće vode preko dvije vrećice čaja i ostavite 3 do 5 minuta. Uklonite čajne vrećice i zasladite medom ili šećerom. Umiješajte kockice leda kako bi rashladili čaj. Dodajte narezane kriške limuna, limete ili drugog citrusnog voća po želji, i spremite u hladnjak.

Voćni ledeni čaj

U pripremljeni ledeni čaj možete narezati ananas, breskve i kivi i ostaviti nekoliko sati da voće pusti aromu. Nakon toga procijedite čaj, a voće pojedite i podarite tijelu dodatno osvježenje.

Ledeni čaj od jagode

Za ova ljetni napitak, potrebno je samo nekoliko sastojaka.

Napravite bazu ledenog čaja po prethodnim uputama. Dodajte 3 žlice meda ili šećera u prahu. Ulijte 4 do 6 žlica limunovog soka. Napravite pire od jagoda i procijedite. Kada se čaj u potpunosti ohladi, dodajte pire, promiješajte i stavite u hladnjak na 30 minuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti